Navigation


 Online publications


 Go back to the forum

Инвестиции на борсата   

Ще нахлуе ли Путин в Украина

Money (Admin) | Published on the Вто Дек 21, 2021 6:31 pm | 97 Видяна

Давам около 85% вероятност, че Путин ще нахлуе в Украина. Няма друго обяснение на действията му. Най-вероятно идеята е да се окупират рускоезичните региони. Би било безумно да се пробва с останалата част от Украйна, защото това значи да влезе в партизанска война. 

Ако ще влиза трябва да го направи сега. Колкото повече чака, толкова по-невъзможно ще е да влезе.

2014 година украинците на практика нямаха армия. Сега имат. От скоро имат и 30-ина Jevelin-а. До месеци ще имат и анти-дрон установки. После и анти-снайпер оръжия, после... и т.н. Не че Javelin-ите са game changer, ама до някъде са, защото руснаците сега ще дадат доста жертви и колкото повече отлагат, толкова повече ще са жертвите от руска страна. След една-две-три години украинците вероятно ще имат и модерно ПВО. А това вече ще бъде истински game changer.

А също и не е ясно след година-две каква ще е обстановката като цяло в света. Хипотетично, ако китайците направят някаква глупост (което няма да посмеят), американците и японците ще ги порежат много лошо. Това ще промени много баланса на силите и илюзията за силата на Путин силно ще отслабне.

Така че стратегически играта тука е: какво може сега и какво в близко бъдеще най-вероятно ще стане невъзможно на практика. Да, Путин сега може да влезе ако реши. Този път ще има отпор и сериозни жертви от руска страна, но все още може.

About the author