Инвестиции на борсата
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NYSE (daily chat)

+8
Intint
svilen_k
Никола20
jori
пич
ED
pipbel
Money (Admin)
12 posters

Страница 47 от 48 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48  Next

Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Сря Окт 13, 2021 1:04 pm

JPM току-що пуснаха отчета. Реакцията на пазара е доста muted... Една добра новина е, че загубите им от лоши кредити са намаляли и това им увеличава печалбата с $1.5bn печалбата. Разбира се, това е one-off и  няма как само по себе си да вдигне акцията.Извън темата: забелязвам неудобството на форума, че последното мнение не е on top. Вчера си играх с найстройките и не намерих начин да променя това и още доста други неща. Бихме могли да правим нова NYSE тема всеки месец. Иначе ще стане ужас със скролването.

Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Сря Окт 13, 2021 12:56 pm

Макрото ще се опитам до колкото може да го държа в другата тема. Но то е неизбежно. 60-70% от нещата, които се коментират в FT Markets са Макро под една или друга форма. Всеки път, когато обдъждаме дали S&P 500 ще се срине всъщност говорим за Макро. И дори тези, които отричат Макрото пак са в него, искат или не искат :-)

Освен това Макрото е интересна тема за дискусия. Дори да е само една интелектуална мастурбация.


Отговорът ми по същeство: Макрото е важно не толкова като предвиждания, а като нужда от разбиране на режима, в който сме сега. Хората пропуснаха цяло десетилетие на невероятна възвръщаемост само защото не разбират режима, в който сме и смятат, че всичко трябва да се срине. Аз не говоря за лятото на 2009. Лятото на 2009 са го хванали много хора, които са продали през 2010-11. Въпросът е кой тогава е разбрал, че сме в съвсем друг режим и е дължал последните 10 години. Това не е маловажно. Нито пък е hindsight, защото аз някои неща съм ги казвал 2015-2016 в investor.bg и дори тогава не беше твърде късно.    

ED написа:Проблемът на дългосрочните прогнози (макро или не) е че са очевидни само In hindsight! Много е лесно да кажеш 10 години по-късно колко очевидно е било да се инвестира лятото на 2009та с интервенциите на ФЕД, ликвидната политика и т.н. Както е казал един мъдър човек „Market is designed to fool most people most of the time“. Никой не знае как ще се развият нещата, дори и най-добрите в занаята. Гледал съм прогнози на Далио, Стан Друкенмилър, Сорос, и много други и както обикновено пазара ги връща много бързо на земята. И въпреки това са ненадминати. Общото между легендарните инвеститори и всички останали е че не робуват на догми. Ако сбъркат, обръщат на 180 градуса и продължават. Най-големия проблем в инвестирането е Егото, желанието да си прав, да докажеш (на себе си или другите), че ги разбираш тия неща и не си променяш мнението и позицията въпреки че цената не се движи в твоята посока. А истината е че дори най-добрите печелят от около половината от позициите си. Останалата половина са загуби или малки печалби.Мисля, че от всичко, което съм писал в investor-а е ясно, че не съм Макро трейдър. Всъщност изобщо не се смятам за трейдър. И да, имаме различно виждане как да се инвестира, но това е окей. За мене ти си по краткосрочния моментум. Според мене и това си има място под слънцето, просто не е моето нещо.

ED написа:Някъде ми беше попаднала много добра асоциация на инвестирането. Добрия инвеститор е като добрия градинар. Работата му е да се грижи и поддържа добрите цветя и да изкоренява възможно най-бързо плевелите, които неминуемо ще има в градината. Разбирай „дръж печелившите позиции дългосрочно и закривай губещите възможно най-бързо“.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by ED Сря Окт 13, 2021 10:30 am

Money написа:
Tesla са ми надута акция къде още да ходят.

Няколко думи за Тесла. Знаеш че съм ПРО настроен, но се опитвам да бъда обективен.

Всяка високо растяща компания е смятана за много надценена в периода си на растеж. Ако се върнеш назад в историята ще видиш едни и същи коментари за амазон, нетфликс, майкрософт и т.н. Тесла не е изключение.

Отговорът дали е надценена / подценена е пред очите ни, въпросът е дали вярваме или не в растежа на компанията. Средно-годишния растеж е 50%! Та вярваш ли че ще продължи или НЕ?!? Аз лично смятам, че пред компанията има поне още 10-15 години (минимум) огромен растеж – автомобили; камиони; батерии; търговия с ток (енерджи дистрибютър); соларни покриви; лицензиране на software за автономно движение; автономни таксита (на принципа на юбър); Apps store в автомобилите; ……..

Както споделих и преди не влизам на каквато и да е цена само защото вярвам в компанията – търся подходяща цена за покупка. Дъното най-вероятно беше направено на 540$. Влязъл съм от 700 и вече стопа ми е на Break-even. Най-много ме радва, че при спадащ пазар на индексите Тесла расте! По-силен индикатор за интереса на големите инвеститори здраве му кажи. Представи какво следва след корекцията.

Дали ще се повтори експлозивното движение от миналата година – едва ли, но все пак 50% потенциален растеж годишно колко компании могат да ти го предложат???

ED

Брой мнения : 359
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by ED Сря Окт 13, 2021 10:27 am

Money написа:Пип, виж това за китайските тек компании. Май опасността не е преминала. Според мене в тази страна тепърва ще стават чудеса, но вече в лошия смисъл на думата. Тия от ККП няма да се запрат скоро.


China’s Crackdown on Internet Stocks Not Over Yet: Chan

https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-10-13/china-s-crackdown-on-internet-stocks-not-over-yet-chan


@ED Ще отговоря покъсно, че ми излезе работа...

Китайците са DEAD MONEY за дълго време (особено теха). Предполагам много инвеститори са се зарадвали на спадовете с надеждата да влизат на ниска цена – класика!!!

Края на миналата година една от най-добрите ми позиции беше BIDU – много трудна за влизане ако не си влязъл в началото при формирането на базата.

Такива движения са учебникарски – веднъж като се формира връх и започнат да падат, тълпата се хвърля с нагласата BUY THE DIP и заравя капитала за мноооого дълго време (след което излиза на голяма загуба). Има неписано правило че при компании с подобни експлозивни ръстове, вероятността за спад (след формиране на връх) е поне наполовина е 80%, както и че вероятността за спад от 80% е 50% Smile

Освен огромния спад, чакането да формира дъно може да продължи години. Затова и едно от правилата ми е никога да не влизам при спадаща цена и ловя падащи ножове. Още по-наивно е веднъж като си се излъгал да влезеш в такава акция да осредняваш на по-ниска цена.

ED

Брой мнения : 359
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Сря Окт 13, 2021 8:38 am

Пип, виж това за китайските тек компании. Май опасността не е преминала. Според мене в тази страна тепърва ще стават чудеса, но вече в лошия смисъл на думата. Тия от ККП няма да се запрат скоро.


China’s Crackdown on Internet Stocks Not Over Yet: Chan

https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-10-13/china-s-crackdown-on-internet-stocks-not-over-yet-chan


@ED Ще отговоря покъсно, че ми излезе работа...
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by ED Сря Окт 13, 2021 7:51 am

Money написа:Браво че от chip equipment maker-ите си се насочил към ASML. Сигурно помниш, че аз обмислях дълго AMAT и накрая не взех.

Ще погледна в Терминала, но аз нямам достъп когато си искам, така че ще трябва да букна. Те го направих и по-сложно със слотовете там.  


Intint написа:Аз обмислям да включа в дъглосрочния си портфейл ASML  

Проблемът на дългосрочните прогнози (макро или не) е че са очевидни само In hindsight! Много е лесно да кажеш 10 години по-късно колко очевидно е било да се инвестира лятото на 2009та с интервенциите на ФЕД, ликвидната политика и т.н. Както е казал един мъдър човек „Market is designed to fool most people most of the time“. Никой не знае как ще се развият нещата, дори и най-добрите в занаята. Гледал съм прогнози на Далио, Стан Друкенмилър, Сорос, и много други и както обикновено пазара ги връща много бързо на земята. И въпреки това са ненадминати. Общото между легендарните инвеститори и всички останали е че не робуват на догми. Ако сбъркат, обръщат на 180 градуса и продължават. Най-големия проблем в инвестирането е Егото, желанието да си прав, да докажеш (на себе си или другите), че ги разбираш тия неща и не си променяш мнението и позицията въпреки че цената не се движи в твоята посока. А истината е че дори най-добрите печелят от около половината от позициите си. Останалата половина са загуби или малки печалби.

Някъде ми беше попаднала много добра асоциация на инвестирането. Добрия инвеститор е като добрия градинар. Работата му е да се грижи и поддържа добрите цветя и да изкоренява възможно най-бързо плевелите, които неминуемо ще има в градината. Разбирай „дръж печелившите позиции дългосрочно и закривай губещите възможно най-бързо“.

Относно компаниите които споменах. Имайте предвид, че това са само идеи, а не предложения. Всеки да си прави сам анализа. Само за референция, за да сте наясно. Не държа позиция по-дълго от няколко месеца (макс година). Търся компании във възходящ тренд, като се оглеждам за подходящ вход в корекцията, за оптимален риск/риуорд (1/5). В губещите позиции съм не повече от няколко дни или седмица.

ED

Брой мнения : 359
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Вто Окт 12, 2021 10:27 pm

Браво че от chip equipment maker-ите си се насочил към ASML. Сигурно помниш, че аз обмислях дълго AMAT и накрая не взех.

Ще погледна в Терминала, но аз нямам достъп когато си искам, така че ще трябва да букна. Те го направих и по-сложно със слотовете там.


Intint написа:Аз обмислям да включа в дъглосрочния си портфейл ASML  
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Вто Окт 12, 2021 10:16 pm

Откъде време... ами имам тези дни и пиша :-) Пък и това е ново начинание - много ентусиазъм.

Макрофокуса също има място под слънцето. Мислих в другата тема за акциите да обсъждаме конкретни компании, но може и в тази. Ще направя една отделна Global Macro и там ще си размишлявам на воля. Ако ravnovesie дойде тука мисля, ще стане дискусия за МАКРОТО.

А да ти кажа, не е съвсем безполезно даже. Големият макро въпрос сега е какво значи тази инфлация, да не е началото на стагфлация и т.н. Ако е, значи трябва да продаваме. Но аз съм убеден, че не е. И съответно е поредния шанс за buy the dip.

Иначе за макрото съм съгласен, че е безполезно. Ако човек се пробва на краткосрочни макро залози - това е умряла работа. За мене макрото е важно от гледна точка на много дългосрочния тренд и усещане на момента на т.н. regime change. По специално, човек който след 2009 е разбрал, че лихвите ще стоят ниско, в общия случай трябва да е направил доста пари. А това през 2011-2012 не беше очевидно. Хората масово очакваха лихвите да се дигнат всеки момент и пазарът да се срине. Дори и в края на 2015-та беше така.  


ED написа:@ Мишо, голямо писане пада бре човек. Откъде толкова време  Smile

Темата досега е със сериозен МАКРО фокус. Разбирам склонността за интелектуализиране и гадаене на бъдещето, но … историята е доказала че има малка практическа стойност.
Волатилният Септември отново си показа зъбите, остава да видим дали ще се повтори миналогодишния финал на годината. Като гледам BREATH индикаторите ми се струва, че все още не сме видели капитулация на „оптимистите“ и може да има още едно низходящо движение за изхвърляне на слабите ръце, но от друга страна доста компании се представят учудващо добре на фона на корекцията.

Държа на къса каишка всичките с близък стоп, че никога не се знае 10%та корекция дали няма да се превърне в нещо по-сериозно.Интересни тикъри и повечето не съм ги чувал. За AMD и аз се оглеждам, но изпуснах момента като че ли. А и аз съм с една (даже повече от една) идея по-заинтересуван от NVDA, но там е още по-изтървана работата. TSLA са ми прекалено с надута оценка, накъде още да ходят. Нетфликс не знам, не съм ги проучвал. Мисля, че и там съм пропуснал момента. А и аз имам Disney (DIS) и някак вярвам, че един ден Disney+ ще надделее. Макар, че имам и Netflix и Disney+ абонамент и трябва да призная, че поне за сега Disney+ ряпа да яде, почти не го гледам.

Другите не ги знам, но гледам повечето добре са катирели в последните месеци.

ED написа:От големите се оглеждам за AMD; ALB и MRVL

Позиция имам в TSLA (Катери стабилно на фона на падащ пазар, което е много силен сигнал). Другит - NFLX; FOCS; LTHM; DLPN (спекулативна, но се държи стабилно в корекцията); INOD и TA (държа още половин позиция от 34).


Последната промяна е направена от Money на Сря Окт 13, 2021 8:15 am; мнението е било променяно общо 5 пъти
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by ED Вто Окт 12, 2021 10:02 pm

Intint написа:Аз обмислям да включа в дъглосрочния си портфейл ASML  

Добра компания. АКо пазаруваш в спада ентрито е някъде към 670-680

ED

Брой мнения : 359
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Intint Вто Окт 12, 2021 8:28 pm

Аз обмислям да включа в дъглосрочния си портфейл ASML

Intint
Admin

Брой мнения : 65
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by ED Вто Окт 12, 2021 5:44 pm

@ Мишо, голямо писане пада бре човек. Откъде толкова време  Smile

Темата досега е със сериозен МАКРО фокус. Разбирам склонността за интелектуализиране и гадаене на бъдещето, но … историята е доказала че има малка практическа стойност.
Волатилният Септември отново си показа зъбите, остава да видим дали ще се повтори миналогодишния финал на годината. Като гледам BREATH индикаторите ми се струва, че все още не сме видели капитулация на „оптимистите“ и може да има още едно низходящо движение за изхвърляне на слабите ръце, но от друга страна доста компании се представят учудващо добре на фона на корекцията.

От големите се оглеждам за AMD; ALB и MRVL

Позиция имам в TSLA (Катери стабилно на фона на падащ пазар, което е много силен сигнал). Другит - NFLX; FOCS; LTHM; DLPN (спекулативна, но се държи стабилно в корекцията); INOD и TA (държа още половин позиция от 34).

Държа на къса каишка всичките с близък стоп, че никога не се знае 10%та корекция дали няма да се превърне в нещо по-сериозно.

Хайде до скоро

ED

Брой мнения : 359
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Вто Окт 12, 2021 12:38 pm

Въпреки цялата инфлационна истерия напоследък, смятам, че това в цитата е абсоюлтно вярно. След отминаване на supply chain disruptions ще се върнем приблизително на стария режим на ниска инфлация. Факторите, които определят ниската инфлация си остават същите и почти нищо не се е променило.


Labor doesn’t have the power to bid wages up like it did during the inflationary 1970s. Globalized trade, which has brought cheaper goods, has rebounded from the pandemic. Technological breakthroughs are accelerating, and many of them are cost-savers.

For more than a decade before the pandemic, a deflationary trap looked like a bigger risk for developed economies than runaway prices. When the dust settles after the pandemic, that may still be true.


Ключовата дума, обаче, е приблизително. Надеждата е, че фискалните стимули на Байдън ще минат в Конгреса и че растежът на доходите с малко по-високи темпове ще продължи като тенденция. Утихването на инфлацията пък може би ще направи прокарването на Байдъновите фискални стимули по-лесно, понеже ще смекчи страховете от инфлация на умерените демократи и те ще са по-склонни да подкрепят плана му.

Рефлационният трейд в крайна сметка, в по-голямата си част, ще даде леко заден ход. Много от суровините, които направиха рязък спайк ще последват дървения материал.

От суровините и ресурсните компании трябва да се търсят такива, които ще се облагодетелствани от суперцикъла на прехода към зелена инфраструктура. Това в общия случай очаквам да са индустриални метали. Една от добра компания при стоманата ми се струва Clevland-Cliffs (CLF), която ми се струва има много добри средносрочни изгледи. Но не твърдя, че тази е най-добрият залог за зеления суперцикъл.

Големите петролни, особено тези ката XOM, които нямат сериозно намерение да участват в зеления преход е най-добре да се избягват.

При чисто газовите компании нещата може би са много по-розови, тъй като газът е по-малко замърсяващ и се смята, че ще е "проходната" суровина преди да минем на зелено. А минаването на зелено няма как да е бързо и лесно.

За дългосрочните инвеститори няма никаква причина да хвърлят висококачествените компании, включително американските технологични гиганти. Аз не бих бързал да продам тека, за да взема "стойността", освен като краткосрочна спекулативна игра.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Вто Окт 12, 2021 8:34 am

Това с демографията също потенциално е дългосрочен инфлационен фактор. Свиваща се работна ръка и по-голям bargaining power, следователно по-високи надници. Но според мене ефектът от това ще е много слаб и като цяло ще е по-скоро положителен. Заплатите в САЩ така или иначе се увеличават много по-бавно от възнаграждението на капитала вече 40 години. Време е малко нещата да се балансират.


Demographics could drive a longer-term shift in favor of labor in developed nations -– with shrinking working-age populations bringing higher pay, and perhaps more inflation. And globalization may not weigh down prices the way it has since late last century, when goods from China, Eastern Europe and other developing nations began flooding store shelves. That cycle is ending because there’s no new pool of low-cost workers left out there for companies to tap.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 11:47 pm

Това показва промененитят патерн на търсенето от потребителите. Заради пандемията потребителите харчат по-голям процент от дохода си за стоки отколкото за услуги. Съответно това натоварва капацитета за производство на "неща" и това е една от причините за дигане на цените на суровините и от там инфлацията.

NYSE (daily chat) - Page 47 Stuff10


Друг елемент е това, че в сегашната обстановка на несигурност на доставките, фирмите увеличават складовите наличности, което само по себе си дига разходите и от там също е инфлационно.

Рandemic shortages led many governments and firms to rethink their dependence on foreign suppliers and lean inventories. Sourcing locally and keeping more goods on hand could increase costs. The European Union, for example, wants to make more semiconductors domestically. That would require policies like subsidies or import taxes, which would likely be inflationary.


Последната промяна е направена от Money (Misho) на Вто Окт 12, 2021 9:18 am; мнението е било променяно общо 1 път
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 11:00 pm

Buy the dip, но с по-ниски очаквания за растеж на БНП догодина.Goldman Sachs Group Inc. economists revised down their forecast for growth in the U.S. economy this year, pointing to a “harder path” ahead for the American consumer than previously anticipated.

Overall expansion in 2021 is now seen at 5.7%, economist Ronnie Walker wrote in a report to clients on Monday. That compares with an expectation of 6% published at the end of August.


Последната промяна е направена от Money (Misho) на Вто Окт 12, 2021 12:11 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 10:33 pm

Голдман и JP Morgan казват buy the dip. Съгласен съм, даже вече го направих... Ама те го казват малко късно, дъното отмина.

За т.нар. стагфлация, съвсем определено смятам, че няма да има такова нещо и ценовия шок от качването на петрола ще отшуми до месеци.


Stagflation fears may be rising, but strategists at some of Wall Street’s biggest banks say it’s a good time to buy the dip in stocks.

“Despite near-term uncertainty, we expect the equity market will continue to rally as investors gain confidence that the current pace of inflation is transitory,” Goldman Sachs Group Inc. strategists led by David J. Kostin wrote in a note to clients.

Strategists at JPMorgan Chase & Co. led by Mislav Matejka concurred, writing that stagflation fears will start to fade.

[...]

Bullish calls from JPMorgan and Goldman add to an increasing number of voices saying that the current spike in consumer prices, largely fueled by a jump in energy costs, will be temporary.

“The surge in energy prices will slow growth, but in our view is not sufficient to cause recession,” UBS Global Wealth Management strategists led by Mark Haefele wrote in a note on Monday. “Energy prices are likely to stabilize or moderate through next year.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-10-11/goldman-and-jpmorgan-say-buy-the-dip-as-inflation-seen-temporary


Последната промяна е направена от Money (Misho) на Вто Окт 12, 2021 12:12 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 2:56 pm

Да, има надолу и то с над 3% в момента точно... Според мене има много голям шанс да се реализира същият патерн като миналата година, качване на газа през септември-октомври с пик през октомври и после надолу...

Money (Misho) написа:Това е може би най-очевидното признание, че Москва манипулира цената на газа. Което пък потвърждава тезата, че supply chain disruptions са проблем, който може лесно да се реши.

Съмнително е, че това ще вдигне цената на газа утре при отваряне на пазара... Най-вероятно утре ще има още надолу.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 11:09 am

Определено има такъв елемент :-) Но моят коментар не е изцяло партизански (в английския смисъл на думата).

Постепенно с времето от неолиберал (в истинския смисъл на думата, т.е. фен на абсолютно свободния пазар) станах убеден кейнсианец. А agenda-та на Демократите е определено по-кейнсианска от тази на Републиканците.

Освен това има един нюанс. Ще стана супер песимистичен ако се върне Тръмп. Направо ще започна разпродажба на американските ми акции ако това стане. Ако дойде някой не-луд републиканец мисля, че няма да има чак такава разлика. Дали Байдън или някой умерен републиканец е на практика все едно.

***

За прогнозите ми за растеж на БНП на САЩ леко се изхвърлих май. По-скоро ще гравитират около 2.25-2.75%. Пак над консенсуса. И честно казано очаквам същото и с умерен републиканец президент.  


pipbel написа:

Предполагам и че една от основните причини да си по оптимистичен от консенсуса е че твоите хора са на власт... Smile
Ма мисля че няма да е за много дълго...после определено ще станеш по песимистичен, знам си аз Cool
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by pipbel Пон Окт 11, 2021 9:06 am

Money (Misho) написа:Пип, добре дошъл!

Да, по принцип консенсуните очаквания за растежа на БНП на щатите са по-песимистични. Аз имам мое лично виждане, че фискалните стимули и опитите за преход към алтернативни източници на енергия, което значи и изграждане на нови инфраструктури, ще дигант растежа.

Но да видим...

Предполагам и че една от основните причини да си по оптимистичен от консенсуса е че твоите хора са на власт... Smile
Ма мисля че няма да е за много дълго...после определено ще станеш по песимистичен, знам си аз Cool
pipbel
pipbel
Admin

Брой мнения : 419
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 8:19 am

Те изпълняват дългосрочните задължения, но не продават грам газ на спот пазара, което те са правили в миналото. Така че в подозрението има резон. Кремъл твърди, че не продават на спот пазара, защото самата Русия има нужда да натрупа запази от газ.

pipbel написа:
Money (Misho) написа:Това е може би най-очевидното признание, че Москва манипулира цената на газа. .

Не мисля, доколкото съм чел руснаците си изпълняват договорите, няма някой да го отрича. Проблема е че са нужни допълнителни количества и всичко опира до неистовия глад за газ на Азия, особено Китай.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money (Admin) Пон Окт 11, 2021 8:16 am

Пип, добре дошъл!

Да, по принцип консенсуните очаквания за растежа на БНП на щатите са по-песимистични. Аз имам мое лично виждане, че фискалните стимули и опитите за преход към алтернативни източници на енергия, което значи и изграждане на нови инфраструктури, ще дигант растежа.

Но да видим...

pipbel написа:
За това горното не съм особено убеден. Съмнявам се да мине стабилно над 2% средно за десетилетие.
С долното - по съгласен, надали ще може двуцифрени стойности анюализирано да дадат индексите за посочения период.
Айде да отбележа и аз сефтето тука, да видим колко и какви форумци ще се присъединят та да знаем колко би станало интересно...
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Join date : 10.10.2021
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by pipbel Пон Окт 11, 2021 8:10 am

Money (Misho) написа:Това е може би най-очевидното признание, че Москва манипулира цената на газа. .

Не мисля, доколкото съм чел руснаците си изпълняват договорите, няма някой да го отрича. Проблема е че са нужни допълнителни количества и всичко опира до неистовия глад за газ на Азия, особено Китай.
pipbel
pipbel
Admin

Брой мнения : 419
Join date : 11.10.2021

Върнете се в началото Go down

NYSE (daily chat) - Page 47 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 47 от 48 Previous  1 ... 25 ... 46, 47, 48  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите