NYSE (daily chat)
+8
Intint
svilen_k
Никола20
jori
пич
ED
pipbel
Money (Admin)
12 posters
Страница 32 от 48
Страница 32 от 48 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 40 ... 48
Re: NYSE (daily chat)
Money написа:volaswap написа:mnogo si amerkanski biased
Така е и си има недостатъци такава концентрация в щатски компании. От друга страна в Америка са най-конкурентноспособните компании. А също и инфото за американските компании е най-лесно достъпно.
Между другото имам и SAP, които не съм споменал. Но пък също от скоро и ADBE, в които влязох агресивно и също не съм ги споменал.
Ще помисля и за Frisenius.
Small Cap ETF US+ EUR+Asia = you got all as diversification + EM Bond (5% yield) Ishares
volaswap- Брой мнения : 639
volaswap написа:Long https://www.ls-tc.de/de/etf/1107251
15000 at 1.40
sell 1.465
volaswap написа:mnogo si amerkanski biased
Така е и си има недостатъци такава концентрация в щатски компании. От друга страна в Америка са най-конкурентноспособните компании. А също и инфото за американските компании е най-лесно достъпно.
Между другото имам и SAP, които не съм споменал. Но пък също от скоро и ADBE, в които влязох агресивно и също не съм ги споменал.
Ще помисля и за Frisenius.
Money- Брой мнения : 1001
Money написа:volaswap написа:By the way: кои да ви 5те акции swan forever: sleeping well at night forever
Гледам ако може всичко, което имам да е от този вид. Но всъщност в момента най-малко ме притеснява Home Depot и Lowe's. След като и Амазон не можаха да ги disrupt-нат, значи са forever : -)
Друга, която смятам, че е forever е S&P Global Inc. (SPGI).
За останалите имам различни степени на concerns, че в един момент може да загубят mojo-то си.
Имам:
- Adidas
- SPGI
- UNP
- HD
SBUX, V, MA, GOOGL, JPM, UNH, NKE, MSFT, LLY, DIS, ADP, ZTS, VOW
Смятам, че с много голяма степен на вероятност всички те ще си останат водещи в следващите 5-10 години. Но за всяка от тях може да се мисли за малко-вероятен сценарий, при който те потъват.
ADP може би са по-към вечните.
mnogo si amerkanski biased
volaswap написа:By the way: кои да ви 5те акции swan forever: sleeping well at night forever
Гледам ако може всичко, което имам да е от този вид. Но всъщност в момента най-малко ме притеснява Home Depot и Lowe's. След като и Амазон не можаха да ги disrupt-нат, значи са forever : -)
Друга, която смятам, че е forever е S&P Global Inc. (SPGI).
За останалите имам различни степени на concerns, че в един момент може да загубят mojo-то си.
Имам:
- Adidas
- SPGI
- UNP
- HD
SBUX, V, MA, GOOGL, JPM, UNH, NKE, MSFT, LLY, DIS, ADP, ZTS, VOW
Смятам, че с много голяма степен на вероятност всички те ще си останат водещи в следващите 5-10 години. Но за всяка от тях може да се мисли за малко-вероятен сценарий, при който те потъват.
ADP може би са по-към вечните.
#ADP #ADS #UNP #SPGI #HD #ZTS #NKE #JPM #V #MA #MSFT
volaswap написа:ED написа:
Не пипам. МОже да намери подкрепа около $50, но не се лакомя да ловя падащи ножове. Шансовете да се порежеш са по-големи от тези да се уцелиш момента.
does not make sence. if the probabilty is higher in your view, you shall be short
1. Short selling is not my cup of tea.
2. It is not worthy dollarwise
3. It might be used occasionally (once in a decade) when the economy is in a longer term recession.
4. Even if shorting is on the table I would do it with broad indexes for a short period of time
I learned my lessons the hard way
ED- Брой мнения : 359
volaswap написа:pipbel написа:
Не мисля че има каква и да е акция за forever .. В тоя смисъл 5те най добри са spy x 5
For the kids, I do fractional investing in ETFs and 10 shares every month: BlackRock, Allianz, Waste Mangament, Visa, Procter & Gamble, Frisenius etc. This for 20 years...
WM отдавна ми е в уочлиста и все ми се струва скъпа. През март 2020 мислих да вляза, но дори и тогава ми се видя скъпа. А иначе, смятам и аз, че WM са една от вечните компании. За държане forever... Което може би е и причината за високата оценка.
За Visa Inc. мисля, че е ясно, че съм long. Май с това съм най-известен в investor.bg Само че аз влязох агресивно през 2016 и повече не съм добавял V.
Последната промяна е направена от Money на Сря Ное 24, 2021 9:20 am; мнението е било променяно общо 1 път
ED написа:volaswap написа:
duskitirame. your view?
Не пипам. МОже да намери подкрепа около $50, но не се лакомя да ловя падащи ножове. Шансовете да се порежеш са по-големи от тези да се уцелиш момента.
does not make sence. if the probabilty is higher in your view, you shall be short
Long https://www.ls-tc.de/de/etf/1107251
15000 at 1.40
15000 at 1.40
pipbel написа:volaswap написа: By the way: кои да ви 5те акции swan forever: sleeping well at night forever
Не мисля че има каква и да е акция за forever .. В тоя смисъл 5те най добри са spy x 5
For the kids, I do fractional investing in ETFs and 10 shares every month: BlackRock, Allianz, Waste Mangament, Visa, Procter & Gamble, Frisenius etc. This for 20 years...
volaswap написа: By the way: кои да ви 5те акции swan forever: sleeping well at night forever
pipbel- Admin
- Брой мнения : 419
Днеска беше ужасен ден за спекулативното ми портфолио. Суб портфела го наричам “gambling for resurrection“. TeamViwer, Morphosys, C3, MercadoLibre, Eckert & Zigler, Zalando, Peloton всичко 5-7% надолу утре ако продължи ще удвоя позициите. By the way: кои да ви 5те акции swan forever: sleeping well at night forever
Има една голяма разлика между нас. Като купувам нещо винаги казвам какво и на каква цена в реално време откакто почнах да пиша в NYSE. Никога не ме е било страх да си кажа в реално време.
Ако реша да взимам Активижън ще кажа ; )
Ако реша да взимам Активижън ще кажа ; )
volaswap написа:
duskitirame. your view?
ED- Брой мнения : 359
Никола20 написа:Купих преди малко Виза V @201.81. За да постигна удовлетворителна позиция, продадох на загуба Alteryx AYX и Aikido Pharma AIKI.
Понеже не съм сигурен доколко спада при Виза е заради Амазон и доколко заради друго (все пак от 6 месеца са надолу, а за това все има някаква причина) мисля да ги продам ако паднат до 170.
Ако нямах доволно много Виза и аз бих взел сега. Но тъй като имам, мисля да не увеличавам. Говорим за реалния ми портфейл, където Виза е взета през 2016 на $79-80.
(В реалния живот съм далеч по-предпазлив отколкото във вируталния трейдинг.)
https://finviz.com/quote.ashx?t=GPN
Някой следи ли ги тези по отблизо ?
Падат си синхронно с братчедите от пейпал, ама са по сериозно разпродадени от тях...
Някой следи ли ги тези по отблизо ?
Падат си синхронно с братчедите от пейпал, ама са по сериозно разпродадени от тях...
pipbel- Admin
- Брой мнения : 419
Страница 32 от 48 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 40 ... 48
Страница 32 от 48
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|