NYSE (daily chat)
+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters
Страница 1 от 31
Страница 1 от 31 • 1, 2, 3 ... 16 ... 31
Re: NYSE (daily chat)
И за pltr - те все пак са компания с 2 милиарда приходи, като са анализатори все трябва да могат да ги анализират. Не са някакъв pre-revenue startup.
Аз примерно ги анализирах и им дадох why bother рейтинг
Аз примерно ги анализирах и им дадох why bother рейтинг

Zdravko- Брой мнения : 53
Конкретно за Nvidia, доколкото виждам към 20ти октомври средната таргет цена е 197.5. Към днешна дата е 449. Човек ще си помисли че през последните 7 месеца точно Nvidia измисли графичните карти и започнаха да обработват данни на тях за изкуствен интелект, а октомври още никой не знаеше че това е възможно…
Както и да е, пиша колкото да се намираме на приказка, не че не виждам логиката в това което си написал
Както и да е, пиша колкото да се намираме на приказка, не че не виждам логиката в това което си написал

Аз избягвам да гледам какво пишат анализаторите, но когато случайно попадна на техни писания с таргет цени, в повечето случаи са просто следване на тренда. Сега пазарът върви нагоре, всички гонят АИ и съветът е всичко да се купува. Набързо погледнах в tipranks за Майкрософт, Епъл, Гугъл, Амазон, Нвидиа, Мастърксрд, Виза, Фейсбук и всички са strong buy, като от средно 40 рейтинга има около 35 купувай, 4-5 дръж и 0-1 продавай. При положение че тези компании са 40, 45, 120, 175% нагоре за тази година, на мен това ми изглежда просто като стадно мислене и momentum trading. Не съм им гледал препоръките примерно от октомври миналата година или януари тази, но малко се съмнявам че и тогава е имало такъв явен консенсус да се купува всичко. А е ясно какъв е risk/reward да купуваш тогава и да купуваш сега.
Може би сред голямото стадо анализатори има и такива които не следват стадото или някаква адженда и правят задълбочени и обективни анализи без да се притесняват да са срещу течението когато се налага. Ако знаеш за такива индивиди, ще ми е интересно кои са и къде мога да ги следя
Може би сред голямото стадо анализатори има и такива които не следват стадото или някаква адженда и правят задълбочени и обективни анализи без да се притесняват да са срещу течението когато се налага. Ако знаеш за такива индивиди, ще ми е интересно кои са и къде мога да ги следя

How to use analysts' work and predictions - companies with durable competitive advantage
Търсих ама не мога да намеря какво съм писал преди по отношение на анализаторите, а този въпрос изниква постоянно.
Анализаторите дават рейтинги на всякакви компании, включително такива, които реално не могат да се анализират, т.е. такива, които са супер спекулативни. Но те това си го казват в самите анализи или най-малкото ако човек чете между редовете това става ясно. Мене такива компании не ме интерсуват и ми е ясно, че анализите там не са супер ненадеждни.
От друга страна, анализите на компаниите с durable competitive advantage много по-често са близики до истината.
Така че човек като гледа какво казват анализаторите трябва да насложи върху техния анализ своя собствен анализ на durable competitive advantage на въпросната компания и ако тя има такъв advantage само тогава да се дава повече вяра на очаквани печалби и price target-и.
Анализаторите дават рейтинги на всякакви компании, включително такива, които реално не могат да се анализират, т.е. такива, които са супер спекулативни. Но те това си го казват в самите анализи или най-малкото ако човек чете между редовете това става ясно. Мене такива компании не ме интерсуват и ми е ясно, че анализите там не са супер ненадеждни.
От друга страна, анализите на компаниите с durable competitive advantage много по-често са близики до истината.
Така че човек като гледа какво казват анализаторите трябва да насложи върху техния анализ своя собствен анализ на durable competitive advantage на въпросната компания и ако тя има такъв advantage само тогава да се дава повече вяра на очаквани печалби и price target-и.
Money- Брой мнения : 985
Анализаторите можем да ги плюем колкото си искаме, но през октомври 2022 те съвсем правилно индикираха, че #NVDA трябва да се купува. Toва са снимки от 20 октомври 2022, един от последните пъти, когато имах достъп до Bloomberg Terminal, преди да изляза в sabbatical.
NVDA тогава се търгуваше на p/e 34, което не е ужасно много за компания с очаквано бляскаво бъдеще дори само заради навлизането на самодвижещите се автомобили. Акциите върваха по $125.
Сега, ако питате защо не съм купил, ами главно защото точно преди излизане в много дълга отпуска човек гледа да държи повече кеш. А и точно тогава, когато всичко беше яко надолу нямах желание да продавам нищо.
Само да добавя, че точно тогава гледах около 30-40 други компании и NVDA изглеждаше най-примамливо откъм очаквания на #анализаторите.

NVDA тогава се търгуваше на p/e 34, което не е ужасно много за компания с очаквано бляскаво бъдеще дори само заради навлизането на самодвижещите се автомобили. Акциите върваха по $125.
Сега, ако питате защо не съм купил, ами главно защото точно преди излизане в много дълга отпуска човек гледа да държи повече кеш. А и точно тогава, когато всичко беше яко надолу нямах желание да продавам нищо.
Само да добавя, че точно тогава гледах около 30-40 други компании и NVDA изглеждаше най-примамливо откъм очаквания на #анализаторите.

По мои наблюдения анализаторите на 99% просто следват тренда, нищо повече. Допреди няколко седмици щяхме да влизаме във великата депресия и трябваше да продаваме всичко, сега изведнъж сме на прага на четвъртата индустриална революция и трябва да купуваме Nvidia на 400 щото отива към 600. Айде сиктир от анализатори 

Money написа:Нещата започват да изглеждат малко по-розови. Тек акциите са дори overweight според Citi.
Нещата започват да изглеждат малко по-розови. Тек акциите са дори overweight според Citi.
Bloomberg написа:Citigroup Inc. strategists raised US stocks to neutral and tech shares to overweight on the expected boost from artificial intelligence, expected end of the Federal Reserve’s rate hikes and resilient American economic growth compared to China and Europe.
Накъде гледах обаче, че повечето CEO-та на големи американски компании са оптимисти, ако не за 2023, то за следващите няколко години.
пич написа:Една статия: Мъск предвижда буря
https://www.barrons.com/articles/what-to-know-today-83b0fa44?mod=djem_b_Feature_4202023%2063638%20AM
Една статия: Мъск предвижда буря
https://www.barrons.com/articles/what-to-know-today-83b0fa44?mod=djem_b_Feature_4202023%2063638%20AM
пич- Брой мнения : 111
Май следващата седмица 13-17 Март.2023 г. ще е подходяща за спекулативни влизания, след фалита на SVB (Silicon Valley Bank).
пич- Брой мнения : 111
Също така, и това е част от safe haven аргумента, сега като намалява несигурността, инвеститорите се насочват към европейски активи и възникващи пазари (ЕМ), което е турсене на не-доларови активи и съответно бута долара надолу.
Също така, не твърдя, че сега няма да има консолидация около EUR/USD 1.085. Напълно възможно да се задържим там едно известно време.
Линкче към статията, която цитирах.
https://www.ft.com/content/4de92f95-9bd6-487d-822c-e3872f2f8da4
#Forex #EUR/USD #dollar #euro #ExchangeRate
Също така, не твърдя, че сега няма да има консолидация около EUR/USD 1.085. Напълно възможно да се задържим там едно известно време.
Линкче към статията, която цитирах.
https://www.ft.com/content/4de92f95-9bd6-487d-822c-e3872f2f8da4
#Forex #EUR/USD #dollar #euro #ExchangeRate
Жори, не че не съм съгласен с тебе за ЕЦБ, но аз гледам на нещата така: доларът се качи отчасти заради очакванията Фед да затяга силно паричната политика и отчасти заради safe haven статуса си в ситуация на голяма несигурност. Една част от вдигането вероатно дори беше типичния за пазарите overshoot.
Сега тези очаквания отиват в другата посока. Очакванията са Фед съвсем скоро да спре да затяга, а към края на годината и да сваля лихвите. ЕЦБ продължават да се правят на ястреби. Верно, ЕЦБ не могат да вдигат много, но знае ли човек. И като цяло страхът от тежка рецесия намалява, съответно не е необходимо да се "блъскат" пари в safe haven-и.
Сега тези очаквания отиват в другата посока. Очакванията са Фед съвсем скоро да спре да затяга, а към края на годината и да сваля лихвите. ЕЦБ продължават да се правят на ястреби. Верно, ЕЦБ не могат да вдигат много, но знае ли човек. И като цяло страхът от тежка рецесия намалява, съответно не е необходимо да се "блъскат" пари в safe haven-и.
FT's Revecca Patterson написа:It all comes back to the dollar’s unique standing in global currency markets, which allows it to appreciate in two opposing environments. In part because of its global reserve currency status, it does well when the world is not doing well. In that scenario, investors want the relative liquidity and safety of US assets, especially Treasury bonds. This even tends to be the case when such shocks are home grown, as was the case after the US debt ceiling crisis in 2011.
Защо да пада доларът?
Ще му намалее лихвения диференциал спрямо другите валути ли?
Спрямо коя валута?
Виждаш ли ECB да затяга здраво - аз не, ако вдигнат лихвите твърде много, еврозоната ще се разпадне.
"Сътрудничество в един фрагментиран свят" - това не ти ли намигва, че може и да няма повече миграция към развиващи пазари?
Стигнахме ли пика на глобализацията или догодина всички ще се прегърнем и ще си имаме доверие да правим инвестиции с хоризонт десетки години, да строим заводи и да трансферираме технологии, с които после ще ни удрят по нашата глава?
Когато спаднат лихвите и долара, ще спадне и дисконта и растежните компании ще излетят.
Това с лихвените диференциали не го разбирам напълно - ако ECB е бавна в затягането, то лихвата дори да расте, няма да компенсира инфлацията и реалната лихва ще е отрицателна. Защо да държиш дълг с отрицателна реална доходност?
jori- Брой мнения : 139
Чакаме със затаен дъх CPI report-а, нали?

Страница 1 от 31 • 1, 2, 3 ... 16 ... 31
Страница 1 от 31
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|