NYSE (daily chat)
+8
Intint
svilen_k
Никола20
jori
пич
ED
pipbel
Money (Admin)
12 posters
Страница 44 от 48
Страница 44 от 48 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48
Re: NYSE (daily chat)
Мисля че това интервю на Санди Мънро дава що годе представа къде е Тесла спрямо всички останали “Legacy automakers” по отношение на производството.
Малко е нърди, но за който се интересува ще е интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=b9b36haJGi0
@ Мишо, споменава се и VW - ти май имаше интерес там! Тука няма подробности, но преди няколко седмици във VW са провеждали кризисна среща на тема какво да правим, за да настигнем Тесла?!?
Един автомобил от VW се произвежда за над 30ч, а на Тесла за 10. VW прави преко сили по 1000 евро на автомобил от ID серията, Тесла по 10 000.
Та като говорим за оценки, пазара дисконтира бъдещето доста близко до реалността.
Малко е нърди, но за който се интересува ще е интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=b9b36haJGi0
@ Мишо, споменава се и VW - ти май имаше интерес там! Тука няма подробности, но преди няколко седмици във VW са провеждали кризисна среща на тема какво да правим, за да настигнем Тесла?!?
Един автомобил от VW се произвежда за над 30ч, а на Тесла за 10. VW прави преко сили по 1000 евро на автомобил от ID серията, Тесла по 10 000.
Та като говорим за оценки, пазара дисконтира бъдещето доста близко до реалността.
ED- Брой мнения : 359
Замислям да продам позицията си в Automatic Data Processing (ADP). Готина компания е и става за дълго държане, но оценката ми се вижда много надута предвид очакванията за ръст на EPS-а.
Излиза, че се търгува на fwd 2023 p/e 27.5, което ми се вижда адски много за ADP.
Излиза, че се търгува на fwd 2023 p/e 27.5, което ми се вижда адски много за ADP.
07/29/2024 FY 24 06/24 7,707 07/29/2023 FY 23 06/23 7,231 07/29/2022 FY 22 06/22 6,533 07/29/2021 FY 21 06/21 5,954 07/29/2020 FY 20 06/20 5,886 5,92 5,737 07/31/2019 FY 19 06/19 5,422 5,45 5,439 08/01/2018 FY 18 06/18 4,529 4,35 4,321 07/27/2017 FY 17 06/17 3,673 3,7 3,721 07/28/2016 FY 16 06/16 3,264 3,26 3,24 07/30/2015 FY 15 06/15 2,881 2,89 2,942 07/31/2014 FY 14 06/14 2,548 3,14 3,144 08/01/2013 FY 13 06/13 2,347 2,89 2,909 08/01/2012 FY 12 06/12 2,681 2,73 2,737 07/28/2011 FY 11 06/11 2,468 2,53 2,526 07/29/2010 FY 10 06/10 2,396 2,4 2,387 |
Последната промяна е направена от Money на Нед Окт 17, 2021 10:15 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
На мене не ми харсева, че все още нямат печалби. Не съм ги гледал, но има ли нещо, което да подсказва, че е почти сигурно, че точно те ще доминират пазара, на който оперират?
Intint написа:Повечето игри се разработват на софтуера им, 70% от всички мобилни игри, ЗD преживяванията, забавления, ЗD медии, което ще е бъдещето на интернета според мен, тази компания е най добре позиционирана за виртуалната реалност, затова мисля че има голям разтеж пред нея. Също и фесйбук
Money написа:Привет jori и добре дошъл!
@ED А защо DLPN ще имат експлозивен растеж? Имали някакво story зад тези очаквания?
@intint А каква е идеята за Unity? Нещо подобно на Adobe, но ново, което не се е установило на пазара и още няма печалби?
ПП. Защо аз като пиша и остава такова голямо поле накрая, а вие като пишете - не?
Повечето игри се разработват на софтуера им, 70% от всички мобилни игри, ЗD преживяванията, забавления, ЗD медии, което ще е бъдещето на интернета според мен, тази компания е най добре позиционирана за виртуалната реалност, затова мисля че има голям разтеж пред нея. Също и фесйбук
Intint- Admin
- Брой мнения : 65
Това уж всеки трябва да може да си го наглася в User Control Panel UCP.Money написа:Много ми се иска и да направя така, че последният пост да излиза първи
Но не виждам Board Preferences.
Може би в Admin Control Panel трябва да включиш UCP module phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2431636
Ако става дума за същия софтуер и версия. Може и хостинга да са сложили ограничение.
jori- Брой мнения : 139
Money написа:
@ED А защо DLPN ще имат експлозивен растеж? Имали някакво story зад тези очаквания?
Нали знаеш че сток маркета е forward looking mechanism. Демек разбираме причината след дъжд качулка
Харесва ми техническата постановка - вижда се акумулиране на акцията, нямаше почти никакъв спад въпреки целия пазар подобно на Теслата (много добър индикатор) и има характеристиките за експлозивно движение.
В Unity Software бях влязъл от 119,50, но я затворих на 122 заради корекцията. Тя пък възстановиIntint написа:Аз гледам U, i Roblox
Roblox също беше в полезрението, но вече не.
Споменах вече няколкоIntint написа:ED написа:МИналата година само Теслата ми докара близо 30% доходност на портфейла. Това няма как да се повтори тази година по различни причини, но все пак Тесла е лидер на пазара и аз предпочитам да съм в компаниите които растят най-много.
А кои други разтежни компании наблюдаваш,
AMD,LAC,ZUO,CYBR,FOCS,APYX,LTHM,ASYS,ALB,BOMN,INOD,SMHI,SYPR,TA,TGLS,NFLX,WSC
От ларджовете в широката листа са
XLNX,NVDA,NTAP,MGM,CTLT, MSFT, GOOGL, както и преди това изброените
Последната промяна е направена от ED на Съб Окт 16, 2021 10:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
А, да, заради снимката трябва да е. Реглажа на темплейта ми е доста сложен. До сега успях да resize-на прикачените снимки и картинки, че те излизаха огромни и някак не беше приятно за окото. Много ми се иска и да направя така, че последният пост да излиза първи, както в investor-а, но до сега не съм разгадал как се прави.
ПП. В темата US компании постнах кратко мнание за перспективите пред UNH.
ПП. В темата US компании постнах кратко мнание за перспективите пред UNH.
jori написа:Щото си в бизнес класата, да си протягаш краката, или пък заради снимката ти.Money написа:
ПП. Защо аз като пиша и остава такова голямо поле накрая, а вие като пишете - не?
Мисля, че това може да се поправи с редакция на темплейта на форума, да нагажда снимката спрямо другото съдържание?
Щото си в бизнес класата, да си протягаш краката, или пък заради снимката ти.Money написа:
Мисля, че това може да се поправи с редакция на темплейта на форума, да нагажда снимката спрямо другото съдържание?
Привет jori и добре дошъл!
@intint А каква е идеята за Unity? Нещо подобно на Adobe, но ново, което не се е установило на пазара и още няма печалби?
Привет,
виждам че форумът добре се движи без мен ... и реших да се регна
виждам че форумът добре се движи без мен ... и реших да се регна
ED написа:МИналата година само Теслата ми докара близо 30% доходност на портфейла. Това няма как да се повтори тази година по различни причини, но все пак Тесла е лидер на пазара и аз предпочитам да съм в компаниите които растят най-много.
А кои други разтежни компании наблюдаваш,
Intint- Admin
- Брой мнения : 65
BTW залагам надежди за експлозивен ръст на DLPN.
Long от 13,15 със стоп под 11,20
Много спекулативна позиция, но такива когато излязат носят 10-20 пъти на поетия риск.
П.с. Не е препоръка
Long от 13,15 със стоп под 11,20
Много спекулативна позиция, но такива когато излязат носят 10-20 пъти на поетия риск.
П.с. Не е препоръка
МИналата година само Теслата ми докара близо 30% доходност на портфейла. Това няма как да се повтори тази година по различни причини, но все пак Тесла е лидер на пазара и аз предпочитам да съм в компаниите които растят най-много.
Money написа:ED, сори, исках да ти отговоря, а съм ти редактирал поста. Ще се опитам да го възстановя.
Исках да питам: цялата позиция в TSLA ли мислиш да продадеш?ED написа:
Теслата ще я държа до към 1200-1300 (ако не спихне междувременно), но така или иначе е по-дългосрочна.
Сори, ED, не мога да намеря как да го възстановя. Ще внимавам в бъдеще, че с тези админ права е опасно... Ако разбера как, ще възстановя.
Излизането от позиция е може би по-важно
Ако нещата се развиват според очакванията и цената стигне определения таргет излизам с 1/2 от позицията. Останалата част оставям, докато тренда обърне. От психологическа гледна точка съм ОК и в двата сценария - 1/ цената продължава много нагоре (не ме е яд, защото все още имам позиция) или 2/ Цената пада (все пак съм закрил половината позиция на по-висока цена).
Втората половина затварям едва след като тренда обърне.
За Тесла таргета е 1300 - 1500, ама не ме питай защо
От risk/reward гледна точка съотношението ще е 1:8 мин. По пътя нагоре ще търся нови влизания за да го подобря допълнително.
РАзбира се ако цената обърне, което е напълно възможно ще съм на breakeven или малка печалба.
ED, сори, исках да ти отговоря, а съм ти редактирал поста. Ще се опитам да го възстановя.
Исках да питам: цялата позиция в TSLA ли мислиш да продадеш?
Сори, ED, не мога да намеря как да го възстановя. Ще внимавам в бъдеще, че с тези админ права е опасно... Ако разбера как, ще възстановя.
Исках да питам: цялата позиция в TSLA ли мислиш да продадеш?
ED написа:
Теслата ще я държа до към 1200-1300 (ако не спихне междувременно), но така или иначе е по-дългосрочна.
Реално от 2012 до сега се движа кажи-речи със SPY. На моменти изпреварвам с малко, на моменти SPY ме изпреварва. Излиза, че поемам много риск за нищо. Причината да продължавам да го правя е, че съм убеден, че мога да започна систематично да бия индекса. И сега съм по-убеден от всякога
Да, да, без съмнение. Но ако искаш да биеш индекса с 2-3% трябва активен мениджмънт. Аз даже тайно се надявам, че ще бия консистентно с 3+%.
pipbel написа:3. Оставам с впечатлението че риск толеранса ти е доста по голям от моя. Или с казано с други думи - за % профит си склонен да поемаш двойно по голям риск от мене.
Да, да, без съмнение. Но ако искаш да биеш индекса с 2-3% трябва активен мениджмънт. Аз даже тайно се надявам, че ще бия консистентно с 3+%.
pipbel написа:2. Моето разбиране е че от индекса по дюрабъл и компетитив адвантидж няма, особено на риск аджастид база.
Money написа:@ED Това добре, но за да купиш дипа трябва да продадеш върха... Другият вариант е да допълваш при дип. Което например аз направих с UNP и NKE съвсем наскоро.
Смяташ ли да продаваш допълненото? (За цялата позиция дори и не питам )
Ще разбереш като му дойде времето
@ED Това добре, но за да купиш дипа трябва да продадеш върха... Другият вариант е да допълваш при дип. Което например аз направих с UNP и NKE съвсем наскоро.
Страница 44 от 48 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48
Страница 44 от 48
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|