NYSE (daily chat)
+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters
Страница 15 от 33
Страница 15 от 33 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33
Re: NYSE (daily chat)
so small rally, load on more puts with Strike 10k on Dax
volaswap- Брой мнения : 639
I think will be fairly priced at 10k. The intrest rates need to go 6-7% in US and 3-4% in Europe
Money написа:
Не знам, може и да има още надолу за целия пазар, включително за PLTR. Много са се засилили надолу.
taka, na men ne mi puka, zastoto kakto znaesh az imam hedge (35% puts vs. long term investement).
Spec: added on Oil and some bio diesel stoks
volaswap написа:Open new posoition in PLTR at 7.5 / 2000. I see here restructuring potential...
Не знам, може и да има още надолу за целия пазар, включително за PLTR. Много са се засилили надолу.
Money- Брой мнения : 1001
Open new posoition in PLTR at 7.5 / 2000. I see here restructuring potential...
jori написа:
Путин не се интересува от икономика, а от анексиране на държави.
Разбира се аргумента за икономиката го подхвърля в западните държави защото те се интересуват от икономика.
Как ще се търгува свободно като целта на путин е да отреже достъпа на украйна до море, през което тя да изнася пшеницата и олиото.
Украйна изхранва европа и африка. Ако няма украйна, европа няма какво да яде защото путин каза че не изнася храни за вражески държави.
Има вероятност русия да приватизира и черно море и да не можем нито румънците нито българите да приемаме кораби на нашите пристанища.
Путин изнудва - основно правило при изнудване е да не плащаш откуп, защото после се иска нов и нов откуп като се е разбрало че си се закачил здраво на въдицата.
Какво икономическо има в това да плащаш няколко пъти за едно и също нещо?
Как се сравнява да платиш 2, 3 пъти нещо (200%, 300%) с това да платиш 30% повече веднъж? Кое е по-добрата сделка? Изпълнява ли путин обещанията, договорите си?
Da Putin izpalnjava dogovorite si, dori mnogo nadegdo. Dori iskat da si platjat debt in US i ne im davat. what a joke
пич написа:Много ме притесняват и действията на европейските лидери, постоянно измислят нови и нови санкции, като натискат стандарта на живота, народите как издържат. Предполагам в целия ЕС пада жизнения стандарт, но все пак при по-високи доходи, все още натиска на цените се удържа, като на първо място ще спестявания, преди да ограничат стандарта на живота.
Преди 3 месеца аз изразих позиция, че все пак управниците на ЕС няма, сами себе си да прострелят в краката, като надеждата ми беше конфликта да се ограничи и локализира и капсулира, а щетите да са малки - както за капиталовите пазари, така и за обикновените хора и техния живот. Всичко това не се случва така, а европейските лидери градят нови и нови стени. Днес ,гледам Светослав Бенчев от Нефтената асоциация - човека е притеснен от една забрана на руския нефт, танкерите не могат да минат Босфора(и сега минават бавно, а всички като се юрнат оттам?), може доставките на нефт да предизвикат дефицит на горива и къде ще отидат цените ? А аз двойно повече съм притеснен. Разчитаме на Орбан - да ни спасява.
Пич, в абстиненция си от зависимостта си от руския газ. Първата стъпка при зависимост е да признаеш че имаш проблем.
Не си само ти, цяла европа е, но тя си го призна. Сега остава да се реорганизира за да стои върху стабилни основи.
Тезата ти е путинска, а той държи инициативата, т.е. ако си за путин, няма от какво да се притесняваш. При европа живя добре, и вярваш че и путин ще се грижи добре за теб.
Ако толкова те е страх отиди в русия да те пази. Там е по-безопасно, защото враговете и са по-цивилизовани.
Путин също не обича вайкащите се, така че трябва да докажеш че си достоен за неговото снизхождение като изтърпиш последствията от неговото визионерство.
В резюме, и от двете страни ще е трудно, просто трябва избереш коя перспектива ти допада повече и да помислиш какво можеш да направиш за нея.
Човек сам кове съдбата си - никой нищо няма да ти даде даром. Ако досега си имал такова усещане е, то е защото предците ти са го извоювали за теб.
jori- Брой мнения : 139
Много ме притесняват и действията на европейските лидери, постоянно измислят нови и нови санкции, като натискат стандарта на живота, народите как издържат. Предполагам в целия ЕС пада жизнения стандарт, но все пак при по-високи доходи, все още натиска на цените се удържа, като на първо място ще спестявания, преди да ограничат стандарта на живота.
Преди 3 месеца аз изразих позиция, че все пак управниците на ЕС няма, сами себе си да прострелят в краката, като надеждата ми беше конфликта да се ограничи и локализира и капсулира, а щетите да са малки - както за капиталовите пазари, така и за обикновените хора и техния живот. Всичко това не се случва така, а европейските лидери градят нови и нови стени. Днес ,гледам Светослав Бенчев от Нефтената асоциация - човека е притеснен от една забрана на руския нефт, танкерите не могат да минат Босфора(и сега минават бавно, а всички като се юрнат оттам?), може доставките на нефт да предизвикат дефицит на горива и къде ще отидат цените ? А аз двойно повече съм притеснен. Разчитаме на Орбан - да ни спасява.
пич- Брой мнения : 115
On the merger arbitrage: Activation / Twitter probability to fail is low. So I am loading here. I have now 5% of my portolio between both...
volaswap написа:I do not where I posted that I am short U.S. 10 Year Treasury since very long time and this combined with my 30/40% OTC equity option hedge allows me to finance different trades.
Now I decided to go short Euro BTP Future at 134.7 (very hawkish ECB minutes). Europe has a highly leveraged private and public sector and very poor long-term structural growth prospects: raise the cost of borrowing, and cracks will show up on the surface rapidly (see also Alfonso). But ECB is behind the curve...
In addition, I am taking more debt to leverage my portfolio. The current interest rates allow me 10y credit between 2% and 3% which is still fantastic and can park at some high borring dividend names at 4-5% without any big downside risk for the envisaged tenor... Why shall invest equity: abolsute non-sence...
On the macro side, I am still bulish gasoil and overweight on European Airlines as the summer (despite fuel costs) shall be be strong.
------------------------------
On the speculation 10-15% of the portfolio: I still like Tech depsite poor prospects on interest rates. The long-term prospects are intact. In addition, I like Brazil and China (again) and express this with deep OTM calls (2-3 years tenor).
Crypto remains with montly basket purchases in.
I higly leveaage on commodity names...
Performance YTD: 38% after tax.
New targets
UST 10 Y: 114
Euro BTP Future: 120
Bund: 150
Между другото, тези високи лихвени нива в Германия, невиждани от години, не са много благоприятни и за американските 10s. Една от причините лихвата по американските книжа да беше толкова ниска бяха инвеститорите от Европа и Япония, зажадняли за yield.
Имат, но инфлацията се качва, съответно и загубите от това да се държат немски Bund-ове.
Едно към едно с долара мисля, че напълно възможно. Няма синхрон в дигането на лихвите в САЩ и Еврозоната. А и доларът е допълнително подкрепен от цялостната обстановка на несигурност. Safe haven е доларът и то май единственият.
jori написа:
ЕЦБ нямат ли програма за изкупуване?
Едно към едно с долара мисля, че напълно възможно. Няма синхрон в дигането на лихвите в САЩ и Еврозоната. А и доларът е допълнително подкрепен от цялостната обстановка на несигурност. Safe haven е доларът и то май единственият.
пич написа:Немските облигации покачват доходността, обаче ЕЦБ още продължава да влива милиарди - който се сеща, нека каже по колко милиарда месечно наливат - по незнам си коя тяхна програма. Ами то еврото ще стане 1:1 със долара.
Немските облигации покачват доходността, обаче ЕЦБ още продължава да влива милиарди - който се сеща, нека каже по колко милиарда месечно наливат - по незнам си коя тяхна програма. Ами то еврото ще стане 1:1 със долара.
пич- Брой мнения : 115
ЕЦБ нямат ли програма за изкупуване?Money (Admin) написа:Лихвите в Германия. Дълго време бяха около нулата и даже отрицателни… no more…
jori- Брой мнения : 139
Да, така е : -)
volaswap написа:Money (Admin) написа:Warren Buffett is also doing this arbitrage. Мисля че мярнах някъде инфо за това.
call me the small Buffet
Money (Admin) написа:Warren Buffett is also doing this arbitrage. Мисля че мярнах някъде инфо за това.
call me the small Buffet
Само казвам какво е положението. Не правя някакви политически твърдения кое е по-добре и кое е по-зле.
(Но от investor-a предполагам си видял, че сме приблизително на едно мнение.)
(Но от investor-a предполагам си видял, че сме приблизително на едно мнение.)
jori написа:Така трябва.Money написа:В Европа рецесията е неизбежна. Въпросът май е колко ще е тежка. На американците може и да им се размине, но и при тях ще има силно забавяне.
Противопоставянето (войната) с русия да се сведе до това кой може да издържи по-голяма рецесия.
По-добре рецесии отколкото ракети.
Пари се изкарват, от гроб не се излиза, ако не броим ексхумацията за идентифициране.
Страница 15 от 33 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 33
Страница 15 от 33
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите