NYSE (daily chat)
+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters
Страница 15 от 30
Страница 15 от 30 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Re: NYSE (daily chat)
Беше казал, че дългосрочния ти портфейл ти носи повече пари, това като процентна възвръщаемост, нали? Понеже рядко обсъждаш дългосрочните fundamentals, значи не смяташ, че си струва да се пробваш да оптимизираш дългосрочния портфейл. Но при положение, че от тами идва по-голямата възвръщаемост, не е ли все пак добре да се обръща повече внимание там? Защото ти не си само в индекси, от това което си казвал за дългосрочния.
Голяма излагация, нали уж те са най-reliable от всички. $25,000 годишен абонамент за подобни издънки... но пък добре, че създават opportunities за по-светнатите
volaswap написа:240 e average na FB. kakto sam i kazwal: long-term mie 20+ godini. vsi4ko koeto puskam tuka a spec. Spec e 10% ot portfolioto mi.
BBG pusnaha 2 4asa predi ot4eta greshni numbers za FB i akciaja padan 7-8%. njako se nakupi i znaem kwo stana after hours
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/meta-stock-price-drops-bloomberg-revenue-forecast-facebook-2022-4
Голяма излагация, нали уж те са най-reliable от всички. $25,000 годишен абонамент за подобни издънки... но пък добре, че създават opportunities за по-светнатите

volaswap написа:
BBG pusnaha 2 4asa predi ot4eta greshni numbers za FB i akciaja padan 7-8%. njako se nakupi i znaem kwo stana after hours
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/meta-stock-price-drops-bloomberg-revenue-forecast-facebook-2022-4
Money- Брой мнения : 974
Ако цената уговорена в евро се спазва, не виждам никаква разлика за Русия, честно казано. Дали ще дадеш на Русия EUR 1 или руснаците ще те накарат да купиш рубли за EUR 1 независимо от курса и после с тези пари да купиш същото количество газ е все тая. Може би идеята е да поддържат курса на рублата по-стабилен. Въпреки, че техният курс май е измислен.
По-различно ще е ако самата цена се определи директно в рубли, а не само плащането да е в рубли.
За мене това са пълни глупости. На тях им трябва евро. Рубли могат да си напечатат колкото искат. Ако нямат достъп до еврото, те няма да имат достъп и когато рублите са първо купети от руската ЦБ.
По-различно ще е ако самата цена се определи директно в рубли, а не само плащането да е в рубли.
jori написа:Какъв е проблема газа да се плаща в рубли?
Защо плащане в евро отговаря на санкциите а в рубли не?
Защо русия твърди че като и плащат в евро, нямат достъп до парите?
Рискът който виждам е русия да си измисля неизгоден курс или да каже че договора не е спазен, защото по договор трябва да се плати в евро.
За мене това са пълни глупости. На тях им трябва евро. Рубли могат да си напечатат колкото искат. Ако нямат достъп до еврото, те няма да имат достъп и когато рублите са първо купети от руската ЦБ.
jori написа:
Какъв е проблема газа да се плаща в рубли?
Рискът който виждам е русия да си измисля неизгоден курс или да каже че договора не е спазен, защото по договор трябва да се плати в евро.
jori- Брой мнения : 139
jori написа:
Няма значение дали блумбърг е пуснала грешни или правилни данни.
Това което е от значение е как отделните инвеститори реагират на данните.
За самата компания няма значение акцията и, функцията на пазара е да преразпределя богатството между инвеститорите.
Пазарът оценява не компаниите а уменията на инвеститорите.
Шегувам се, но не мога да открия грешка в логиката си.
zavisi ot horizona ti. short-tem fundamentals are not really relevant as emotions outweigh
volaswap- Брой мнения : 639
volaswap написа:
240 e average na FB. kakto sam i kazwal: long-term mie 20+ godini. vsi4ko koeto puskam tuka a spec. Spec e 10% ot portfolioto mi.
Няма значение дали блумбърг е пуснала грешни или правилни данни.
Това което е от значение е как отделните инвеститори реагират на данните.
За самата компания няма значение акцията и, функцията на пазара е да преразпределя богатството между инвеститорите.
Пазарът оценява не компаниите а уменията на инвеститорите.
Шегувам се, но не мога да открия грешка в логиката си.
Money написа:240 дни средно държиш позиция? При мене се измерва в години. Някои неща ги държа вече почти 10 години. Да, time in the market е цаката и при мене.
Блумбърг не съм забелязал какво са направили, до терминала достъпа ми е труден. Само ако отида до офиса и ако ми остане време и друг не го е взел. Терминалът е на друг етаж и е един за няколко стотин души. Слава богу няма огромен интерес : -)
Инак Блумбърг TV си гледам редовно, безплатен (леко пиратски) стрийм![]()
240 e average na FB. kakto sam i kazwal: long-term mie 20+ godini. vsi4ko koeto puskam tuka a spec. Spec e 10% ot portfolioto mi.
240 дни средно държиш позиция? При мене се измерва в години. Някои неща ги държа вече почти 10 години. Да, time in the market е цаката и при мене.
Блумбърг не съм забелязал какво са направили, до терминала достъпа ми е труден. Само ако отида до офиса и ако ми остане време и друг не го е взел. Терминалът е на друг етаж и е един за няколко стотин души. Слава богу няма огромен интерес : -)
Инак Блумбърг TV си гледам редовно, безплатен (леко пиратски) стрийм
Инак Блумбърг TV си гледам редовно, безплатен (леко пиратски) стрийм

volaswap написа:
240 mi e averg-a- Time in the market not timing the market hhahha.
ti oseti li kak Bloomberg se osraha predi towa i njako napazurava na dip-a
Money написа:Добре, Meta се представят добре. Нямам вяра в тях дългосрочно, но сега се радвам, че се качват.
240 mi e averg-a- Time in the market not timing the market hhahha.
ti oseti li kak Bloomberg se osraha predi towa i njako napazurava na dip-a
Добре, Meta се представят добре. Нямам вяра в тях дългосрочно, но сега се радвам, че се качват.
volaswap написа:
META imam spec position, ama towa ne forever stock. Who uses FB? Everyone is on Insta but TikTok is power..
Да видим какво ще направят Meta сега... ако разочароват може да натиснат надолу и GOOGL. Иначе TikTok не знам дали лесно могат да се монетизират. Никога не съм ги гледал между другото.
Money написа:Е, да, ETF е много добре. Големите са no brainer по принцип. Но дори при тях има пукнатини. Примерно при Meta нещата са неясни. Фейсбук може да стане все по-малко посещаван сайт, а те не са намерили още други стабилини източници на пари. Проблеми има и при NFLX.
Кефя се на "вечните" компании, но човек трябва редовно да проверява дали вечните са все още вечни : -)
Смятам и Виза за вечна, но като видя, че нещо не върви при тях или има само съмнения, че се появява нова конконкуренция и веднага почвам да чета да видя дали нещо фундаментално не се е променило в този бизнес.
V, MA и MSFT днес са отличници.![]()
#MSFT #V #MA #FB
META imam spec position, ama towa ne forever stock. Who uses FB? Everyone is on Insta but TikTok is power..
Е, да, ETF е много добре. Големите са no brainer по принцип. Но дори при тях има пукнатини. Примерно при Meta нещата са неясни. Фейсбук може да стане все по-малко посещаван сайт, а те не са намерили още други стабилини източници на пари. Проблеми има и при NFLX.
Кефя се на "вечните" компании, но човек трябва редовно да проверява дали вечните са все още вечни : -)
Смятам и Виза за вечна, но като видя, че нещо не върви при тях или има само съмнения, че се появява нова конконкуренция и веднага почвам да чета да видя дали нещо фундаментално не се е променило в този бизнес.
V, MA и MSFT днес са отличници.

#MSFT #V #MA #FB
V, MA и MSFT днес са отличници.

#MSFT #V #MA #FB
volaswap написа:
az v IT sam se nabital s ETF i mnogo rjadko gledam otdelni pozicii long-term. Golemite ne gi diskutiram, zastoto proste te sa forever. MSFT prost ne vigdam za kwo da se diksutira
The market is obviously focused on the spectacular implosion of some big tech growth stocks that have stopped growing. One stock I have found intriguing is NVIDIA. At its 52-week high last November, the company's market cap was $866B. Since then, the shares have dropped more than 45%. I keep seeing articles wondering if the shares are now worth a nibble or have reached "value" territory. If you have teenagers that like to play video games, you are probably familiar with what I have been going through. Since the fall of 2020, my teenage son has been relentlessly badgering me about getting a new graphics card. The news was rife with stories of graphics card shortages caused by supply chain issues and crypto mining demand. He once tried to convince me to overpay for a card on dubious internet marketplace that seemed to me one step above the dark web. Six weeks ago, I walked into a Best Buy and, through a stroke of luck, the card he was looking for was in stock. My son told me it was just not a "thing" to walk into a store and buy a new graphics card. Today, if you scroll through the typical retailers websites, you will see a growing number of Nvidia graphics cards not only restocked, but some cards are now on sale. If those sale offers proliferate, it will be hard to believe that the shares have bottomed. Checking the company's 10K, finished goods inventory at the end of Jan '22 was $1.1B, compared to $737m at the end of Jan '21, $465m in Jan '20, and $724m in Jan '19. To put all of this into perspective, In February 2020, as COVID became a pandemic and just before the market dropped, Nvidia's stock price was around $73.
Got in Twitter again. market is afraid of margin calls... @48.60
ste si cakama tuka cjala godina mai
ste si cakama tuka cjala godina mai
Взех още GOOGL на $2335.36. Мисля тук да спра с товареното на Гугъл и сега оставям да отлежи. Догодина го виждам минимум на $3000.
#GOOGL
#GOOGL
Btw; you swa the news: Germany and Austria to pay in rubbles for gas 

Познах за Виза, акцията е над 5% нагоре.
MSFT са леко под очакванията и акцията е само леко на зелено.
При GOOGL се получи сакатлък. По едно време ги видях на -7%. Луда работа, но според мене GOOGL викат: купи ме. В момента на -4.76%. Ако и утре при отварянето могат да се вземат на под $2300 ще съм купувач.

MSFT са леко под очакванията и акцията е само леко на зелено.
При GOOGL се получи сакатлък. По едно време ги видях на -7%. Луда работа, но според мене GOOGL викат: купи ме. В момента на -4.76%. Ако и утре при отварянето могат да се вземат на под $2300 ще съм купувач.

Money написа:
Да видим днес MSFT, GOOGL и V какво ще направят. Ако MSFT или GOOGL имат много лоши отчети и паднат още с по над 3-4% може да направя по още една последна добавка там.
От Виза очаквам добър отчет. Време им е.
е как ще ни спира газта? нали си имаме Корнела, Копейка и хиляди троловепич написа:Газпром спира газта за България и Полша, сега я втасахме ..... Май причината е, че не е платено в Рубли.
Последната промяна е направена от jori на Вто Апр 26, 2022 11:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Страница 15 от 30 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Страница 15 от 30
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|