Global Macro
+6
volaswap
ED
jori
Money
pipbel
Money (Admin)
10 posters
Страница 4 от 15
Страница 4 от 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Re: Global Macro
Така би било супер.
volaswap написа:
neka nasdaq da doide na 8000 i DAX na 10k. togava ste izkaram cash os shorta na Treasury
Money- Брой мнения : 1001
Всъщност ти казваш, че големите риби (с deep pockets, които Treynor нарича value-based traders и които правят т.нар. "outside spread") не са се включили в играта още. Все още чакат по-добри нива, ако правилно разбирам. Трябва да се включат и това ще е сигналът за обръщане нагоре.
volaswap написа:Money написа:А защо има deep buyers днес? Това са тези bargain hunter-и с deep pockets ли?
speed of change. If we see already high CPI numbers, the market gets more relaxed abot the speed of change in interest rates. However, we have not seen how other market variables will be priced in: credit. In addition, who are the buyers? We need to see the big guys
Money написа:А защо има deep buyers днес? Това са тези bargain hunter-и с deep pockets ли?
speed of change. If we see already high CPI numbers, the market gets more relaxed abot the speed of change in interest rates. However, we have not seen how other market variables will be priced in: credit. In addition, who are the buyers? We need to see the big guys
volaswap- Брой мнения : 639
А защо има deep buyers днес? Това са тези bargain hunter-и с deep pockets ли?
volaswap написа:
does not make sence to fight the market...
deep buyes will come in
Money (Admin) написа:Да, числата не бяха добри, особено на m/m база. Мисля, че ще има още надолу за SPY, мака сега да е на зелено.
Дългосрочно, да, нагоре и особено за стабилните компании. SPY смятам до една година може пак да е на нов връх. Не мисля, че ще има тежка рецесия в щатите.
does not make sence to fight the market...
deep buyes will come in
volaswap- Брой мнения : 639
Да, числата не бяха добри, особено на m/m база. Мисля, че ще има още надолу за SPY, мака сега да е на зелено.
Дългосрочно, да, нагоре и особено за стабилните компании. SPY смятам до една година може пак да е на нов връх. Не мисля, че ще има тежка рецесия в щатите.
Предаването на Блумбърг Real Yield много ме кефи, но тази седмица не беше най-доброто. Общо взето, очакват лихвата по 10s да е около или малко над 3% тази година, като може да има пик в близките месеци, но към края на годината очакват сплескване на кривата (което е логично ако очакваме рецесия).
Единият от гостите каза, че за сега пазарът е включил в цената soft landing или в най-лошия случай лека техническа рецесия. Това е така, защото балансите на домакинствата и на фирмите в САЩ са в много добро състояние.
Единият от гостите каза, че за сега пазарът е включил в цената soft landing или в най-лошия случай лека техническа рецесия. Това е така, защото балансите на домакинствата и на фирмите в САЩ са в много добро състояние.
Вдигането с 50bps беше в цената, но явно Федът с неговите планове за няколко последователни дигания на fed funds rate с по 50 bps си е всъщност доста "ястребски" и не всичко е било в цената.
Интересно е и вчера как лихвата по 10s (10YR US Treasuries) отиде на 3.14%. Лично аз залагах, че няма да отидат над 3.25%, но май трябва да си ревизирам очакванията. От тук до 3.25% е само един хвърлей разстояние.
MLIV -->GO
Интересно е и вчера как лихвата по 10s (10YR US Treasuries) отиде на 3.14%. Лично аз залагах, че няма да отидат над 3.25%, но май трябва да си ревизирам очакванията. От тук до 3.25% е само един хвърлей разстояние.
MLIV -->GO
И още едно в тази рубрика.
- Tech spending is recession-proof. Разходите за облачни услуги и кибер сигурност ще продължат да растат дори и при рецесия.
- Fed will not hike too aggressively in a softening economy.
- margins may fall but will not collapse.
- Tech spending is recession-proof. Разходите за облачни услуги и кибер сигурност ще продължат да растат дори и при рецесия.
- Fed will not hike too aggressively in a softening economy.
- margins may fall but will not collapse.
Това е старо, от вчера, но го слагам тука да го има в архива.
Жори, явно и имаш силна вяра във the quantity theory of money. За мене тази теория е куха, но сега не ми се навлиза. Пък и аз много пъти съм казвал защо и явно не хваща дикиш.
jori написа:
Няма да продават 10Y, но за мен си имат много път надолу.
FOMC plans to reduce its balance sheet not by selling bonds but rather by not reinvesting some of the principal payments received when bonds mature.
https://www.investopedia.com/fed-will-shrink-balance-sheet-rapidly-brainard-says-5225077
Можем ли лесно да сметнем колко е акумулираното CPI за последните 10г? Това ми е мерилото дали 10T заслужават някакво внимание, и колко е минимума на справедливата лихва.
Друг риск за търсенето на трежърис е санкциите заради украйна.
Китай, индия, араби няма да искат да държат валута която може да бъде конфискувана.
Това може да подкрепи и златото за напред.
Инфлацията за мен няма да падне скоро, едно че трябва да мине 1 г от ценовите шокове и друго че за мен тази инфлация е натрупвана 10г, акумулирала се е в кеш и трежърис, и за да се уталожи ще отнеме съизмеримо време - виж как фед изчаква падежиране за да се отърве от бондовете.
Ако китай така изчаква падежиране, това ще им предоставя долари още 10г които те ще се чудят какво да ги правят.
Също не знам дали енергоносителите няма да подхранват постоянна инфлация или енергоемките стоки ще са скъпи а останалите не.
Странно ми е как фед твърди че бързо ще се отърве от бондовете, при положение че чакането на падеж не е управляемо.
Това с 0.5% мисля, вече до голяма степен е в цената.
Интересно ми се вижда това:
Лично аз не вярвам UST 10s да отидат много над 3% и да се задържат там дълго. Според мене yield-а като цяло ще остане под 3%.
Интересно ми се вижда това:
BofA написа:"We believe today's 10y rate offers an attractive level to buy... Our forecasts point to inflation peaking this quarter and falling steadily into 2023. We believe this will reduce the panic level around inflation and allow rates to decline"
BofA going long treasuries
Лично аз не вярвам UST 10s да отидат много над 3% и да се задържат там дълго. Според мене yield-а като цяло ще остане под 3%.
pipbel написа:
Mейби, ама следващия хайк почти със сигурност ще 0.5
Страница 4 от 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Страница 4 от 15
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|