Инвестиции на борсата
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NYSE (daily chat)

+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters

Страница 8 от 33 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 33  Next

Go down

NYSE (daily chat) - Page 8 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by пич Чет Сеп 29, 2022 8:35 pm

Eй, днес пак голям спад, тия се насраха. Ех тия смотани лидери световни, дето народите ги избирали (ама не народите ги избират), тръгнаха на световна конфронтация, а не това им е работата.

пич

Брой мнения : 115

Върнете се в началото Go down

Писане by Zdravko Нед Сеп 25, 2022 10:43 am

пич написа:Вчерашния(21.9.22 г) спад на Dow пък и другите индекси ме изненада. Пазарите би трябвало вече да са дисконтирали тези повишения на лихвите на ФЕД, респ. да са отразени в цената на книжата (доколкото тези повишения са очаквани от всички и се приемат за сигурни)

Фед като затяга нищо не е дисконтирано, и обратното. Помня пролетта и лятото на 2020, светът беше спрял а пазарите летят нагоре. И всичко беше дисконтирано. Сега е обратното. Като удари рецесия и Фед почне да разхлабва пак ще се обърне тренда. Явно е вярно че пазарите имат свръхреакции и в двете посоки.

Мен ме изненада реакцията на Фед по-скоро.

Zdravko

Брой мнения : 75

Писане by Майстора233 Пет Сеп 23, 2022 12:52 pm

пич написа:Вчерашния(21.9.22 г) спад на Dow пък и другите индекси ме изненада. Пазарите би трябвало вече да са дисконтирали тези повишения на лихвите на ФЕД, респ. да са отразени в цената на книжата (доколкото тези повишения са очаквани от всички и се приемат за сигурни)

А видяли ексремния сантимент при институционалните под формата на къси путове . Във предишният ми коментар видеото.
Според мен всички са се наакали. В момента всички които са решили да продавават са продали.  Пазара потъва не толкова заради продажбите а  поради това че никой не иска да купува . Пък тези които купиха изхарчила кеша в началото на корекцията. Според мен  2023 ще е силно бича  просто требва да мине уплаха. Пазарата може да потъне още малко но няма да има срив както  много предричат. Пък и  и за пореден път Рубини вещае  апокалипсис  Smile  Smile  Smile

Чакам и дивергенцията между djia и bicoin най накрая да сработи на по голяма времева рамка. Там ще е дъното на акциите.

Майстора233

Брой мнения : 24

Писане by пич Чет Сеп 22, 2022 10:02 am

Вчерашния(21.9.22 г) спад на Dow пък и другите индекси ме изненада. Пазарите би трябвало вече да са дисконтирали тези повишения на лихвите на ФЕД, респ. да са отразени в цената на книжата (доколкото тези повишения са очаквани от всички и се приемат за сигурни)

пич

Писане by Money Вто Сеп 20, 2022 9:35 am

Проблемът обаче е, че core инфлацията, т.е. инфлацията с извадени храни и горива, е 0.6% m/m. Това прави 7.5% инфлация годишно. И всъщност кор инфлацията е по-важната метрика за Феда. Headline инфлацията m/m е само 0.1% защото рязко падна цената на петрола. Но по-притеснителното е, че има инфлационна инерция в другите сектори, което се вижда от core inflation.

Zdravko написа:Тя инфлацията за август не беше ли 0.1% на месечна база? То от тук няма какво да се сваля, това е точно в таргета на централните банки. Ако петрола и газта не скачат, нещата са ок. А тяхната цена не се сваля с лихви.

А Фед че ще вдига, ще вдига, те бавно загряват какво се случва. 2021 чак до ноември не можаха да разберат че е време да спрат да наливат кеш. Но лошо няма, стига да не вкарат Щатите в голяма рецесия. Колкото до цените на акциите, освен ако не му трябва на човек да продава, колкото по-дълго са ниски, толкова по-добре.
Money
Money

Брой мнения : 1001

Писане by Майстора233 Нед Сеп 18, 2022 8:36 am

https://www.youtube.com/watch?v=PdEnLJoH17g

pirat

Майстора233

Брой мнения : 24

Писане by Zdravko Пет Сеп 16, 2022 9:06 pm

Тя инфлацията за август не беше ли 0.1% на месечна база? То от тук няма какво да се сваля, това е точно в таргета на централните банки. Ако петрола и газта не скачат, нещата са ок. А тяхната цена не се сваля с лихви.

А Фед че ще вдига, ще вдига, те бавно загряват какво се случва. 2021 чак до ноември не можаха да разберат че е време да спрат да наливат кеш. Но лошо няма, стига да не вкарат Щатите в голяма рецесия. Колкото до цените на акциите, освен ако не му трябва на човек да продава, колкото по-дълго са ниски, толкова по-добре.

Zdravko

Писане by пич Пет Сеп 16, 2022 3:07 pm

Трябва да се вдигат лихвите, голяма стана инфлацията, нека и 1% да ги вдигнат. Но има и други мерки, които Фед може да провежда, и то без да вдига много шум - например да продава облигации(онези дето ги купуваше преди години) и да обира ликвидност. Така също ще редуцира инфлацията.

пич

Писане by Money (Admin) Пет Сеп 16, 2022 12:06 am

пич написа:Голям спад вчера (13-9-2022), с по 4-5% на S&P и Nasdaq, но мисля че малко повече се уплащиха играчите от CPI, ще се възстановят бързо, ако започнат да публикуват увеличени приходи на крилете на инфлацията ...

Инфлацията беше над очакванията и макар да показва втори месец на спад (от 9.1% през юни, на 8.5% през юли, 8.3% през август), спадът не е достатъчно голям и убедителен за август. Пазарните участници сега са убедени Фед ще дига пак 0.75% на следваща FOMC среща на 20-21 септември. Общо взето, биковете (и аз съм един от тях) очакват по-сериозен спад на инфлацията, при което Фед да се откаже да дига лихвите и евентуално да почне да ги сваля. Но сега това се оглага във времето.  

Ако бяхме паднали под 8%, дори само 7.9% мисля, че пазарът щеше да е доста по-спокоен. Но сега някои анализатори очакват евентулано дори и 1% дигане, както и по-ястребски Фед за по-дълго. 

На 13 октомри идва следващия CPI report. Ако тогава видим нещо от сорта на под 7.5% нещата може и да се променят към оптимизъм.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Брой мнения : 273
Местожителство : Belgium

https://nyse.bulgarianforum.net

Писане by пич Сря Сеп 14, 2022 8:35 pm

Голям спад вчера (13-9-2022), с по 4-5% на S&P и Nasdaq, но мисля че малко повече се уплащиха играчите от CPI, ще се възстановят бързо, ако започнат да публикуват увеличени приходи на крилете на инфлацията ...

пич

Писане by Zdravko Пон Авг 29, 2022 10:30 pm

Money написа:За съжаление, самите акции няма как всяко тримесечие да вървят стабилно нагоре във всяка ситуация дори при скучните компании : -)

Те резултатите ако вървят нагоре, акциите рано или късно ще ги догонят, осен ако резултатите не са тези които имат да догонват.

Zdravko

Писане by Money Пон Авг 29, 2022 4:51 pm

Продължавам да твърдя, че лихвите по 10YR USTs няма да падат много. Всъщност сега са обратно на 3.11%, а в същото време инфлацията пада. Това е лошо за златото. За мене e съвсем вероятно да видим нов пробив на $1700 при златото ако следващият доклад за инфлацията покаже още спад. Говорим за инфлацията в САЩ, Европа е друга бира - слабото евро увеличава инфлацията само по себе си.

#GOLD #BONDS

Money написа:Има логика в дългото TLT, но аз все си мисля, че лихвите по дългосрочните USTs няма да паднат много дори при рецесия. Сегашната много висока инфлация очаквам да утихне значително, но според мене в следващите 10 години ще видим по-висока инфлация сравнено с предишните 10 години.

За златото, аз не бих влизал дълъг все още. Според мене първо ще видим нива под $1600, а също и не мисля, че след това ще се изстреля бързо нагоре. Идеята ми е, че бушуващата инфлация ще падне значително, докато дългосрочните лихви ще паднат само малко.

#GOLD #TLT #UST #Bonds
Money
Money

Писане by Money Пон Авг 29, 2022 4:43 pm

За съжаление, самите акции няма как всяко тримесечие да вървят стабилно нагоре във всяка ситуация дори при скучните компании : -)

Zdravko написа:

Имах предвид скучни компании, но в добрия смисъл на думата Smile - всяко тримесечие стабилни резултати нагоре, не много, но достатъчно.
Money
Money

Писане by Money Пон Авг 29, 2022 4:39 pm

Камъните на глада... и аз не занех, че ги има. Но все пак живеем в 21 век. Глад в Европа няма да има, така както е имало преди 150-200 години. За съжаление глад ще има в най-бедните части на света, а европееца просто ще плаща 30% по-скъпо.

Това не значи край на финансовите пазари.

Федът е по-страшното нещо за пазарите.

jori написа:

Камъните на глада са се показали.
https://www.dnes.bg/science/2022/08/19/ako-me-vidish-ridai-sushata-izvadi-naiave-kamynite-na-glada.540809
Дори не съм предполагал, че такова нещо съществува.
Блажено невежество.
Money
Money

Писане by пич Пет Авг 26, 2022 9:56 pm

Днес 26/August се разкостиха да бягат надолу - 4% е насдака

пич

Писане by Zdravko Сря Авг 24, 2022 10:03 am

Money написа:

Здравко, между другото това отговаря до някъде на коментара ти колко скучен е портфейла ми : -).

Имах предвид скучни компании, но в добрия смисъл на думата Smile - всяко тримесечие стабилни резултати нагоре, не много, но достатъчно.

Zdravko

Писане by jori Пет Авг 19, 2022 9:11 pm

Money (Admin) написа:
Много черногледо, Жори... 

Все пак не забравяй, че светът е минал през две световни войни, студенета война, ракетната криза в Куба, когато сме били буквално на косъм от ядрената война, а финансовите пазари не са изчезнали.

Камъните на глада са се показали.
https://www.dnes.bg/science/2022/08/19/ako-me-vidish-ridai-sushata-izvadi-naiave-kamynite-na-glada.540809
Дори не съм предполагал, че такова нещо съществува.
Блажено невежество.

jori

Брой мнения : 139

Писане by Money (Admin) Пет Авг 19, 2022 2:46 pm

jori написа:
Money написа:че взимам компании със силно конкурентно предимство и growth prospects

Това преди ми харесваше, но се оказа че има един проблем - допускането че разполагаш с много години.
След пандемията и войната дойде сушата.
Пресъхващи реки, езера разкриват скелети, сгради погребани преди много години.
Изразът "the dead will rise" може би трябва да се тълкува релативно спрямо водното равнище - т.е. не мъртвите стават, а водата спада и те излизат от нея.
Същото се случва с топенето на ледниците - разкриват се картини от миналото.
Това е като видео клипче, което върви наобратно.
Земята си припомня как е протекъл животът и.
Времето тече наобратно. Може би сме засмукани от черна дупка.
Пригответе се за ендшпила.
И успех в търговията...

Много черногледо, Жори... 

Все пак не забравяй, че светът е минал през две световни войни, студенета война, ракетната криза в Куба, когато сме били буквално на косъм от ядрената война, а финансовите пазари не са изчезнали.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Писане by Money (Admin) Пет Авг 19, 2022 2:43 pm

Money написа:Money, извинявай но натиснах едит вместо цитат. Възстанови си мнението тук ако можеш.

Хаха, няма проблем. Няколко пъти и аз изтривах без да искам чужди постове и затова спрях да влизам с админ профила си, да не стават такива грешки Very Happy

Не знам дали може да се възстановяват изтрити мнения. И да може, не е много очевидно как. Между дугото, тази платформа не ме кефи и все повече мисля за нова. Форумът отново не е откриваем с Гугъл, а би било добре да идват от време на време и нови потребители. Иначе активността тук може лесно да замре.
Money (Admin)
Money (Admin)
Admin

Писане by jori Пет Авг 19, 2022 1:30 pm

Money написа:че взимам компании със силно конкурентно предимство и growth prospects

Това преди ми харесваше, но се оказа че има един проблем - допускането че разполагаш с много години.
След пандемията и войната дойде сушата.
Пресъхващи реки, езера разкриват скелети, сгради погребани преди много години.
Изразът "the dead will rise" може би трябва да се тълкува релативно спрямо водното равнище - т.е. не мъртвите стават, а водата спада и те излизат от нея.
Същото се случва с топенето на ледниците - разкриват се картини от миналото.
Това е като видео клипче, което върви наобратно.
Земята си припомня как е протекъл животът и.
Времето тече наобратно. Може би сме засмукани от черна дупка.
Пригответе се за ендшпила.
И успех в търговията...

jori

Писане by Money Пет Авг 19, 2022 12:59 pm

Money, извинявай но натиснах едит вместо цитат. Възстанови си мнението тук ако можеш.

Последната промяна е направена от jori на Пет Авг 19, 2022 1:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : грешка)
Money
Money

Писане by jori Пет Авг 19, 2022 12:34 pm

"THE MOST IMPORTANT RULE OF TRADING IS TO PLAY GREAT DEFENSE, NOT OFFENSE."
Ако имаш добра защита (таймваш добре спадовете), трябва да си предимно агресивен и да бягаш когато трябва.
Ако имаш добра атака, трябва да си предимно предпазлив.
Излиза, че ако си добър в нещо трябва да правиш предимно обратното Very Happy
Трябва да имаш добра защита, за да можеш да си позволяваш да се забавляваш с яростни атаки Very Happy

jori

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Страница 8 от 33 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 33  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите