NYSE (daily chat)
+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters
Страница 28 от 30
Страница 28 от 30 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30
Re: NYSE (daily chat)
volaswap написа:
show the gold reseves and their value
Към 180 Б $ ли бях мернал...
Ма скоро ще им паднат драстично, чайниците с кеф ще го приберат

Зер и те трябва се подготвят добре преди Тайван
pipbel- Admin
- Брой мнения : 419
Money написа:Пип, според мене сега е момента да продадеш малко злато и да напазариш някакви акции/индекси.
Toва си го мислех още в миналата седмица, ма чаках санкциите - та не е изключено да го направя де.
Гледам в момента рейшото ми дългоср.акции/жълто е към 3.7 към 1
По стандартно съм свикнал да варира в границите на 4.2,3-4.5
Е, путовете не ги слагам в сметката, те макар и някаква дълга експозиция по скоро си ги броя към играта с кеша.
pipbel- Admin
Gazprombank is NOT on the sactin list. This is the biggest trigger as then you cannot process gas payments. Until then is long.
volaswap- Брой мнения : 639
Пип, според мене сега е момента да продадеш малко злато и да напазариш някакви акции/индекси.
Money- Брой мнения : 974
pipbel написа:Утре вероятно ще сме пак яко на червено...
Мда, така ще е май. Ма това е нищо, на масковската биржа доста вероятно ще е баш разгром.
Да му мисли терзо де вика Мишо...
Като гледам такъв се очертава и за Путя, не само икономически, само това че е готов на преговори без условия говори красноречиво.
Затънаха явно в украинското тресавище, първите 2-3 дни бяха по стремителни от очакванията ми, ма явно генерилитетът им е бая некадърен.
Шахматиста е в цайтнот, мата е само въпрос на време.
Мисля че украинската драма ще се трансформира в такава в самата Русия, ще има брожения и т.н.
Дните/месеците му навярно са преброени, дано само да има разум и контрол относно ЯО, че не ми се мисли дори...
ПС Тъкмо слушам по ТВ че западните страни карат гражданите си да напуснат незабавно РФ, не ми се струва прекалено...
pipbel- Admin
Утре вероятно ще сме пак яко на червено...
https://apnews.com/article/russia-ukraine-kyiv-business-europe-moscow-2e4e1cf784f22b6afbe5a2f936725550
https://apnews.com/article/russia-ukraine-kyiv-business-europe-moscow-2e4e1cf784f22b6afbe5a2f936725550
pipbel- Admin
Да, и аз мисля че дъното беше на 24.2.22 г - сутринта като се разчу за нападението. Още на 24-ти в края бяхме на зелено. Вече има пълна яснота около Украйна(неизвестностите пред играчите отпадат) и пазарите ще качват другата седмица. Ясно е че или ще се присъединява тази територия и ли ще се слага Путинско правителство. И с това напрежението и неизвестността ще приключат. Остава западните лидери да не се престараят със санкциите и да се само-гръмнат в левия крак. Но надявам се, че няма да вкарат някакво забавяне в световната икономика.pipbel написа:Не знам дали е дъбест, ама гледам май пазаря почва да я отибава украината, с наско начело....дъл пък не видяхме дънце..
Надявам се и потока на нефт и газ и други суровини и метали да вървят(да се изнасят) гладко и да няма ценови стресове. Туристическия сезон започва след два месеца и да изкараме хубава пролет и лято.
пич- Брой мнения : 110
Long ISIN XS0114288789 / RussianFed 7,5% 31/03/2030
https://www.bourse.lu/security/XS0114288789/43224
at 78
https://www.bourse.lu/security/XS0114288789/43224
at 78
long Sberbank at 3.25 EUR / 5000 / target 4
ED написа:
Ако спада е #war related# може и да има. Но според мен си е свързан с тайтънинга отсекъде, така че ш си кротим и ш си лежа на златото засега.
koi igral i ebal, itn
ot goljamo milsene njama smisal.
pipbel написа:
Не знам дали е дъбест, ама гледам май пазаря почва да я отибава украината, с наско начело....дъл пък не видяхме дънце..
Ако спада е #war related# може и да има. Но според мен си е свързан с тайтънинга отсекъде, така че ш си кротим и ш си лежа на златото засега.
ED- Брой мнения : 359
Intint написа:volaswap криптовалути мислиш ли да взимаш, в дългосрочното си портфолио
maybe later. Today had 26 deals.. have to take bit break

volaswap криптовалути мислиш ли да взимаш, в дългосрочното си портфолио
Intint- Admin
- Брой мнения : 62
pipbel написа:
Не знам дали е дъбест, ама гледам май пазаря почва да я отибава украината, с наско начело....дъл пък не видяхме дънце..
today is one of the best days I had.
Aluminum, Nickel, Tech: all fantastic. Russia short best ever..
Home Depot at 299, VFC 56, et etc...
volaswap написа:Intint написа:
Кои компании мислиш да купуваш
the good one: google, microst, amamzon, etc. quailty is always good
no small caps
Взех насдак100 направо
Intint- Admin
- Брой мнения : 62
volaswap написа:buy buy. this is the best day since UK exit
pipbel- Admin
ED написа:
Гледайки макро картината, нагласите за затягане на паричната политика, липсата на сериозне спад в последните две години (над 15-20%) съм склонен да мисля, че ни чака по-значима корекция до към 3500-3700 при SP. Спад от 20 до 25% си е в рамките на нормалното, за да подновим след това здравословен дългосрочен бичи тренд. Така че опичайте си акъла, затягайте стоповете и се ориентирайте към алтернативи, ако виждате такива. За мен златото дава повод за едно бързо рали, но да видим. Проблемът тук е че от много време го чакат да излети заради опасения (или НЕ) за инфлацията, а както знаем пазара има навика да изненадва пазарните участници
3500/3700 underway. Сложили ли сте каските

ED- Брой мнения : 359
buy buy. this is the best day since UK exit
Wenn long Carbon on the dip gain. Fundementally nothing changes and coal would be needed due to Russian tensions...
Страница 28 от 30 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30
Страница 28 от 30
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|