NYSE (daily chat)
+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters
Страница 23 от 33
Страница 23 от 33 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 28 ... 33
Re: NYSE (daily chat)
Money (Admin) написа:
Да, кеша трябва нещо да се прави. Със сигурност ще има дивиденти и buy back и сливания. Аз лично очаквам средносрочно и дългосрочно ръста на GDP да се дигне леко в сравнение с 2009-2020 и съответно компаниите да дигнат capex-а.
Всъщност увеличаването на capex-а е почти неизбежно, заради недостига и дигането на цените на суровините. Това насърчава производството им, а това са доста капиталоемки производства. Също самият преход към зелена енерегия ще иска много инвестиции и от там пак увеличен capital expenditure.
big write offs coming
volaswap- Брой мнения : 639
jori написа:Не ми изглежда умно да държиш кеш в тази инфлация.Money написа:Американските компании имат огромни планини от кеш:
Могат да увилчат capex-а, има мегдан затова.
Ако имаха идеи за capex да са ги реализирали. Вероятно нямат, тогава да buyback-ват, това нали е връщане на кеш към инвеститорите.
Кешът може да е в чужбина и да трябва да го обложат с данък, та затова се чудят при кое от двете злини да отидат. Бях писал преди време че инфлацията е данък.
Да, кеша трябва нещо да се прави. Със сигурност ще има дивиденти и buy back и сливания. Аз лично очаквам средносрочно и дългосрочно ръста на GDP да се дигне леко в сравнение с 2009-2020 и съответно компаниите да дигнат capex-а.
Всъщност увеличаването на capex-а е почти неизбежно, заради недостига и дигането на цените на суровините. Това насърчава производството им, а това са доста капиталоемки производства. Също самият преход към зелена енерегия ще иска много инвестиции и от там пак увеличен capital expenditure.
jori написа:
Компаниите ли да инвестират в комодитис?
Ето мега капс сортирани по price/cash
https://finviz.com/screener.ashx?v=151&f=cap_mega,geo_usa&o=pc
Коя от тях да инвестира в комодитис? Може data center operators да инвестират в solar energy.
Дай пример, може да предскажеш някой merger.
Bunge, ADM, K+S, Yara, CF, Vale, Aurubis etc. etc.
Cheniere = LNG, Peabody
Компаниите ли да инвестират в комодитис?volaswap написа:
take more debt and invest in inflation linked assets like commodities
Ето мега капс сортирани по price/cash
https://finviz.com/screener.ashx?v=151&f=cap_mega,geo_usa&o=pc
Коя от тях да инвестира в комодитис? Може data center operators да инвестират в solar energy.
Дай пример, може да предскажеш някой merger.
jori- Брой мнения : 139
jori написа:
Не ми изглежда умно да държиш кеш в тази инфлация.
Ако имаха идеи за capex да са ги реализирали. Вероятно нямат, тогава да buyback-ват, това нали е връщане на кеш към инвеститорите.
Кешът може да е в чужбина и да трябва да го обложат с данък, та затова се чудят при кое от двете злини да отидат. Бях писал преди време че инфлацията е данък.
take more debt and invest in inflation linked assets like commodities
Не ми изглежда умно да държиш кеш в тази инфлация.Money написа:Американските компании имат огромни планини от кеш:
Могат да увилчат capex-а, има мегдан затова.
jori, преди време бях пуснал това за UNH. Даже ако кликнеш на #UNH можеш да го изровиш. Еми всеки, който работи (адаже и някои хора, които не работят) плащат здравни застраховки. Това, че се дига броя на заетите е добре за UNH.
#UNH
Money написа:United Health (UNH) са нещо като utility в здравеопазването и са водещи в тази сфера. По принцип много добре им се отразява Obamaсare, защото се вдига бройката на здравните застраховки. Този процес все още продължава и затова може да се очаква растеж на печалбите по-бърз от на S&P 500.
Според мене те имат много солидна позиция дори само в здравното застраховане само за себе си. Но отгоре на това имат и бизнес unit-а Optum, който е data analytics в здравеопазването. Това нещо расте много бързо (не ме питай защо - мисля, че е един вид "уникално") и то хем увеличава приходитие, хем явно ги прави по-ефективни като застрахователи, защото, до колкото разбирам, UNH ползват данните от Optum за оптимизация на застрахователния си бизнес.
Принципно, UNH имат и присъствие извън САЩ, главно в Бразилия и Чили, което е growth opportuniy за по-далечното бъдеще.
Защо очаквам растеж сега? Ами защото сега след преминаване на Ковид и възстановяването на американската икономика, ще има наемане на много работна ръка и съответно бройката на здравните застраховки ще се увеличава по-бързо от средното за предишни периоди.
#UNH
jori написа:
Може би сега е скочила заради ротация заради лихвите, което не е много устойчиво.
UNH работещи хора ли обслужва?
На пенсионерите кой им плаща здравните в САЩ?
Ако пенсионерите си плащат осигуровките от портфолиото а то спадне заради лихвите, ще пестят от здраве.
Ако им ги плаща държавата или са фиксирани от застраховател инфлацията ще яде марджина.
Животът става все по-труден и парите които човек би дал да го удължи ще намаляват - "животът му бе труден, но за сметка на това продължителен"
Money- Брой мнения : 1001
Може, но аз напоследък ползвам само четири-пет команди:
ERN
ANR
BRC
MLIV
Малкото други, които знаех съм ги забравил. Принципно, ако не знаеш конкретни команди не можеш нищо да правиш с BBG терминала.
Също днес не съм в офиса, това е снимка от вчера (така че не е 100% up-to-date). За съжаление нямам достъп от вкъщи, а би било много яко.
ERN
ANR
BRC
MLIV
Малкото други, които знаех съм ги забравил. Принципно, ако не знаеш конкретни команди не можеш нищо да правиш с BBG терминала.
Също днес не съм в офиса, това е снимка от вчера (така че не е 100% up-to-date). За съжаление нямам достъп от вкъщи, а би било много яко.
jori написа:
Терминалът може ли да каже кои имат buyback programs като е толкова отворен?
Терминалът може ли да каже кои имат buyback programs като е толкова отворен?Money написа:Смятам, че GOOGL е супер на $2700 за който няма в портфейла си.
Смятам, че GOOGL е супер на $2700 за който няма в портфейла си.
Ето тука консенсусните очаквания на пазара за растежа на EPS на Alphabet. Според мене fwd p/e 2025 от 14.8 е супер. Единственият риск може би е регулаторният (анти-тръста).
#GOOGL
Ето тука консенсусните очаквания на пазара за растежа на EPS на Alphabet. Според мене fwd p/e 2025 от 14.8 е супер. Единственият риск може би е регулаторният (анти-тръста).
#GOOGL
Money написа:Радвам се, че си изкарал пари от UNH. Аз ще продължа да ги държа, за сега изглежда, че още поне две-три години ще стават за държане. Очаква се тази година да имат 14.7% ръст на EPS, 2023 да е 14.13%, а 2024 и 2025 по около 13.9%. Това си е много супер и ако се задържи така, ще има и multiple expansion за по-дълго. Напълно си представям 2024 да се търгува на p/e 25х и цената да е над $700.
#UNH
Може би сега е скочила заради ротация заради лихвите, което не е много устойчиво.
UNH работещи хора ли обслужва?
На пенсионерите кой им плаща здравните в САЩ?
Ако пенсионерите си плащат осигуровките от портфолиото а то спадне заради лихвите, ще пестят от здраве.
Ако им ги плаща държавата или са фиксирани от застраховател инфлацията ще яде марджина.
Животът става все по-труден и парите които човек би дал да го удължи ще намаляват - "животът му бе труден, но за сметка на това продължителен"
Радвам се, че си изкарал пари от UNH. Аз ще продължа да ги държа, за сега изглежда, че още поне две-три години ще стават за държане. Очаква се тази година да имат 14.7% ръст на EPS, 2023 да е 14.13%, а 2024 и 2025 по около 13.9%. Това си е много супер и ако се задържи така, ще има и multiple expansion за по-дълго. Напълно си представям 2024 да се търгува на p/e 25х и цената да е над $700.
#UNH
#UNH
volaswap написа:I do not where I posted that I am short U.S. 10 Year Treasury since very long time and this combined with my 30/40% OTC equity option hedge allows me to finance different trades.
Не съм скъсявал 10s, но през август 2020 още когато лихвата беше на около 0.6% писах няколко пъти, че лихвата ще е нагоре, а златото надолу. Е, за златото не познах съвсем, но за лихвата да.
Според мене обаче лихвата трудно може да отиде над нива от 3%. Дори да се качи над 3%, то ще е малко над и за кратко.
От около година ги държах от 395 до днес 535.Money написа:Между другото, въпреки спиха, вчера имах проблясъци в портфейла. LLY и UNH се дигнаха стабилно и удариха нов ATH.
Jori, ти също взе UNH, нали. Ако го държиш още — супер : )
Още не разбирам какво толко и се радват, но понеже и беше голям фен - взех.
Ако спадне може пак да се кача.
В някакъв афордабъл хоузинг наливат пари - ама това не ми прилича на нещо печелившо.
Печелели от застаряването на населението.
Не ми се вярва тази работа, инфлацията прецаква много пенсионерите.
Значи услугите им непродаваеми unaffordable и хоп правим програма за affordable - може пък така най-добре да се краде публичен ресурс.
I do not where I posted that I am short U.S. 10 Year Treasury since very long time and this combined with my 30/40% OTC equity option hedge allows me to finance different trades.
Now I decided to go short Euro BTP Future at 134.7 (very hawkish ECB minutes). Europe has a highly leveraged private and public sector and very poor long-term structural growth prospects: raise the cost of borrowing, and cracks will show up on the surface rapidly (see also Alfonso). But ECB is behind the curve...
In addition, I am taking more debt to leverage my portfolio. The current interest rates allow me 10y credit between 2% and 3% which is still fantastic and can park at some high borring dividend names at 4-5% without any big downside risk for the envisaged tenor... Why shall invest equity: abolsute non-sence...
On the macro side, I am still bulish gasoil and overweight on European Airlines as the summer (despite fuel costs) shall be be strong.
------------------------------
On the speculation 10-15% of the portfolio: I still like Tech depsite poor prospects on interest rates. The long-term prospects are intact. In addition, I like Brazil and China (again) and express this with deep OTM calls (2-3 years tenor).
Crypto remains with montly basket purchases in.
I higly leveaage on commodity names...
Performance YTD: 38% after tax.
Now I decided to go short Euro BTP Future at 134.7 (very hawkish ECB minutes). Europe has a highly leveraged private and public sector and very poor long-term structural growth prospects: raise the cost of borrowing, and cracks will show up on the surface rapidly (see also Alfonso). But ECB is behind the curve...
In addition, I am taking more debt to leverage my portfolio. The current interest rates allow me 10y credit between 2% and 3% which is still fantastic and can park at some high borring dividend names at 4-5% without any big downside risk for the envisaged tenor... Why shall invest equity: abolsute non-sence...
On the macro side, I am still bulish gasoil and overweight on European Airlines as the summer (despite fuel costs) shall be be strong.
------------------------------
On the speculation 10-15% of the portfolio: I still like Tech depsite poor prospects on interest rates. The long-term prospects are intact. In addition, I like Brazil and China (again) and express this with deep OTM calls (2-3 years tenor).
Crypto remains with montly basket purchases in.
I higly leveaage on commodity names...
Performance YTD: 38% after tax.
Белгия е окей, но само ако държиш повече от 6 месеца. Ако държиш по-малко от 6 месеца се смята че си спекулнат и дължиш данък върху капиталовата печалба, иначе не.
За дивидентните инвеститори обаче, Белгия е много зле. Данъкът е доста солен.
Тъй като аз държа дълго и не наблягам много на дивидентна доходност, режимът тук ме устройва.
За дивидентните инвеститори обаче, Белгия е много зле. Данъкът е доста солен.
Тъй като аз държа дълго и не наблягам много на дивидентна доходност, режимът тук ме устройва.
jori написа:Като споменавате тикъри NVDA, MSFT и т.н. американските акции ли търгувате или европейските?
Тези тикъри са американски, а всъщност по-умно е да се търгуват европейските заради данъка.
Или които не сте в българия, не ви е по-малък данъка?
Zavisi kade si, no az imam w dollari i ewro smetki. No az targuwam kato firma i imam njakolko po exoti4ni destinaicii.
BG i Gibrilatar sa dobri dana4ni to4ki w ewropa btw...
Dudley: If Stocks Don’t Fall, the Fed Needs to Force Them
Жори, аз съм в Белгия (за сега). Тук данъчния режим е доста по-различен от България и няма значение дали ги взимам на европейска или американска борса.
Страница 23 от 33 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 28 ... 33
Страница 23 от 33
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите