Инвестиции на борсата
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NYSE (daily chat)

+8
jori
jujo_si
Money (Admin)
Intint
ED
pipbel
volaswap
Money
12 posters

Страница 13 от 33 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 23 ... 33  Next

Go down

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 Empty Re: NYSE (daily chat)

Писане by Money Пон Юни 06, 2022 4:28 pm

@пич

Държиш ли още MasterCard? Да не прозвуча като развалена грамофонна плоча, но на Visa и MasterCard наистина им идва времето да дръпнат. Според мене ще ги видим на нови върхове дори да има лека рецесия, а ако е само забавяне ще дърпат доста.

И двете компании печелят много от отварянето на икономиките, а войната в Украйна и инфлацията няма да ги засегне чак толкова.

#MA #V

Money

Брой мнения : 1001

Върнете се в началото Go down

Писане by Money Пон Юни 06, 2022 3:48 pm

Не знам дали си чул подкаста на Randall Wray от Global Macro темата. Идеята на дигането на лихвите е да се намали потреблението. Само че основният проблем сега не е, че потреблението е прекалено високо, а че има проблеми с предлагането -- прекъснати вериги за доставка и най-вече дигане на цените на суровините.

Агрегатното потребление в щатите сега е горе-долу колкото и преди пандемията. Трудно e да се каже, че нарастналото потребление е причина за инфлацията. Има там един проблем с предлагането, а именно че покрай пандемията и стоенето вкъщи хората бяха спряли да потребяват услуги и бяха увеличили потреблението на стоки, което си беше инфлационна тенденция, но мисля, че този патерн се връща към предишния тренд. Т.е. потреблението на услуги расте, а на стоки се върща в предишните нива.

Другият проблем е, че дигането на лихвите не намалява потреблението на повечето неща в кошницата, от която се смята инфлацията. Пак подкаста на Randall Wray. Това че кредита е по-скъп не значи, че хората ще купуват по-малко олио, хляб или месо. Най-чувствителни към лихвите са покупката на жилище, но това не влиза в кошницата. Разни други неща като коли и discretionary също се влияят, но процесът е бавен.

Та както казва Randall Wray, дигането на лихвите може са намали рязко инфлацията чрез предизвикване на тежка рецесия или направо финансова криза. Така че централните банки са между чука и наковалнята. Викаш, хората губят спестяванията си ако са им в кеш и това е лошо. Ама една тежка рецесия е още по-лошият вариант.

пич написа:Какво правят тия хора от FED, а пък и от ECB, няма ли да вдигат лихвените проценти ? Чакат някакви тримесечни срещи. Няма време, От днес за утре трябва да се вземе такова решение ... Какво правят тия *** [глупави хора], явно искат да окрадат хубаво всички, които държат някакви парични активи.

#Macro #MonetaryPolicy #Fed #CentralBanks #RateHikes #Inflation
Money
Money

Писане by Money Пон Юни 06, 2022 3:30 pm

Супер видео.

Обаче пак си трябва малко учене, най-малкото за да разбереш какво казва Рей. Пък ако искаш да провериш и да си го докажеи, че наистина е така - трябва малко повече математика. : -)

volaswap написа:https://www.youtube.com/watch?v=Nu4lHaSh7D4&t=10s
not need to study so many years. university is now crap hahah

or buy OTC options Smile
Money
Money

Писане by пич Пон Юни 06, 2022 3:28 pm

Какво правят тия хора от FED, а пък и от ECB, няма ли да вдигат лихвените проценти ? Чакат някакви тримесечни срещи. Няма време, От днес за утре трябва да се вземе такова решение ... Какво правят тия *** [глупави хора], явно искат да окрадат хубаво всички, които държат някакви парични активи.

пич

Брой мнения : 115

Писане by Money Пон Юни 06, 2022 3:22 pm

Честно казано, не мисля, че основният лихвен процент на ЕЦБ ще отиде на 3-4%. Инфлацията в Европа не се дължи на прегряване на икономиката, а не дигане на цената на суровините и всъщност ЕЦБ няма как да помогне с дигане на лихвите, може само да предизвика тежка рецесия. Решението на проблема е в supply side-а, т.е. намиране на алтернативи на руския газ и петрол и/или край на войната и затопляне на отношенията.

volaswap написа:

next year when we go to 3-4% it will go higher

so levergae short term debt and let the banks pay you Smile
Money
Money

Писане by volaswap Пон Май 30, 2022 4:48 pm

https://www.youtube.com/watch?v=Nu4lHaSh7D4&t=10s

not need to study so many years. university is now crap hahah

or buy OTC options Smile

volaswap

Брой мнения : 639

Писане by volaswap Пон Май 30, 2022 4:21 pm

https://podcasts.apple.com/us/podcast/lunch-with-warren-buffett-working-for-berkshire/id1502613782?i=1000558829816

Lunch With Warren Buffett, Working for Berkshire Hathaway, and the Future of Investments With Ted Weschler

volaswap

Писане by volaswap Пон Май 30, 2022 3:27 pm

Money написа:Въпреки това обаче, еврото май няма много да поскъпне в близките месеци и май ще продължим да се движим около сегашните нива.

next year when we go to 3-4% it will go higher

so levergae short term debt and let the banks pay you Smile

volaswap

Писане by Money Пет Май 27, 2022 4:07 pm

Въпреки това обаче, еврото май няма много да поскъпне в близките месеци и май ще продължим да се движим около сегашните нива.

Money написа:Силата на долара изглежда беше до тука и паритет няма да има. Нещата се обръщат за EUR/USD.

Bloomberg материалче по темата от вчера:

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 E2a3bc10
Money
Money

Писане by Money Пет Май 27, 2022 4:05 pm

В Home Depot и Lowe's никога не съм влизал. Тук в Белгия ги няма тези вериги. Тука има Brico и се съмнявам HD да могат да навлязат лесно.
Money
Money

Писане by Money Пет Май 27, 2022 4:02 pm

Да, прав си, че Walmart се смятат за defensive stock, както и други големи вериги магазини. По принцип аз не ги следя, защото не ми пасват на инвестиционната философия и дори не знаех, че се водят дефанзивни.

Но до колкото виждам от CNBC проблемите там са няколко, включително високите цени на петрола и разходите за заплати. Също и това, което казваш, не могли да продадат нехранителни стоки, но това било защото времето било по-студено.

CNBC написа:The significant jump in fuel prices, elevated labor costs and aggressive inventory levels weighed on the company, Chief Financial Officer Brett Biggs told CNBC in an interview. He said some merchandise arrived late and other items, such as grills, plants and pool chemicals, didn’t sell due to “unseasonably cool weather in the U.S.”

Plus, he said, Walmart employees returned from Covid leave quicker than expected and caused the company to become overstaffed during part of the quarter. He said those scheduling challenges have been resolved.
jori написа:
Defensive са класифицирани WMT, COST и TGT.
https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=sec_consumerdefensive&o=-marketcap
Иронията е че са discount store, а P/E 26, 35 не са на discount.
Обяснението за маржините беше че не се купували нехранителните и трябвало тях да пуснат на промоции за да разкарат стоката. Маржините от храните вероятно не са пострадали, просто са поръчали неправилни артикули което е еднократен проблем. Но с тези P/E не са ми интересни. Като бондовете са ми - как ще те защити от инфлация 7% нещо с yield 4%?
Влизал ли си в магазини на HD, LOW? Аз, не. Има ли в европа?
Money
Money

Писане by jori Чет Май 26, 2022 6:01 pm

Money написа:Супермаркетите не мисля, че са defensive. Проблемът мисля, не е толкова в това, че хората купуват по-малко хляб и масло, а че се получава компресия на маржовете на печалба. Те така или иначе големите вериги са на нисък марж и разчитат на оборот.

На мене лично ритейлърите не са ми много интересни, защото при тях има риск да ги изядат компании като Амазон.

HD и LOW за мене са друга бира. Там AMZN не е заплаха. И затова от всички ритейлъри имам само тези двете компании.

#HD #LOW #AMZN
Defensive са класифицирани WMT, COST и TGT.
https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=sec_consumerdefensive&o=-marketcap
Иронията е че са discount store, а P/E 26, 35 не са на discount.
Обяснението за маржините беше че не се купували нехранителните и трябвало тях да пуснат на промоции за да разкарат стоката. Маржините от храните вероятно не са пострадали, просто са поръчали неправилни артикули което е еднократен проблем. Но с тези P/E не са ми интересни. Като бондовете са ми - как ще те защити от инфлация 7% нещо с yield 4%?
Влизал ли си в магазини на HD, LOW? Аз, не. Има ли в европа?

jori

Брой мнения : 139

Писане by Money Чет Май 26, 2022 5:42 pm

Супермаркетите не мисля, че са defensive. Проблемът мисля, не е толкова в това, че хората купуват по-малко хляб и масло, а че се получава компресия на маржовете на печалба. Те така или иначе големите вериги са на нисък марж и разчитат на оборот.

На мене лично ритейлърите не са ми много интересни, защото при тях има риск да ги изядат компании като Амазон.

HD и LOW за мене са друга бира. Там AMZN не е заплаха. И затова от всички ритейлъри имам само тези двете компании.

jori написа:
Тези нали са consumer defensive?
Защо не могат да прехвърлят повишенията си на клиентите?
Защото клиентите им са бедни. Т.е. излиза че яденето е пожелателно (discretionary) за бедните.

#HD #LOW #AMZN
Money
Money

Писане by Money Вто Май 24, 2022 3:50 pm

Силата на долара изглежда беше до тука и паритет няма да има. Нещата се обръщат за EUR/USD.

Bloomberg материалче по темата от вчера:

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 E2a3bc10
Money
Money

Писане by Money Вто Май 24, 2022 8:18 am

Това за мебелите не съм сигурен, че е вярно. Home Depot имаха много добър отчет. Lowe's не чак толкова, но пак не им беше зле отчета. За мене HD и LOW си остават двете най-добри brick-and-mortar ритейлъри.

По Блумбърг ТВ даже чух преди няколко дни да обсъждат, дали клиентите на HD не са предимно от по-заможната средна класа, които продължават да харчат за мебели както и преди.  

За мене LOW изглеждат като много добра сделка на тези цени. Ще напиша малко по въпроса във фундаментален анализ.

volaswap написа:
Interesting back-to-back comments from 2 US retail juggernauts pointing to the same direction: slowdown of discretionary goods demand from inflation-squeezed consumers, at a time of elevated inventory levels at retailers, translating into margins hits (amplified by retailers own costs rise).

BBG comments on Walmart Q1 earnings release: "The squeeze of inflation on discretionary incomes is starting to affect what consumers buy. Because Americans were having to spend more on food, they cut back on clothing and home furnishings more than Walmart had expected."

Q1 for Target: "Food/gas inflation are drawing dollars away from discretionary/general merchandise, forcing aggressive discounting to clear out product.”

Good news is, equity markets had been pricing these developments for certain sectors (cf already harsh corrections of pure consumer discretionary stocks for example). Bad news is the severe reactions on Walmart and Target equities this week show that crowded defensive segments have not. No place to hide when the Fed gets tough?

Short furniture, REITs and Europe related stocks
Money
Money

Писане by Money Пон Май 23, 2022 2:26 pm

Морган смятат, че ще видим и 3400 преди да тръгнем нагоре. Не изключвам и така да е. Докато не видим спад на инфлацията ще има още надолу.

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 12eed810
Money
Money

Писане by volaswap Сря Май 18, 2022 7:49 pm

hahah, nice market. ECB i te kato dignat, DAX ste otide na 10k i Bund na 145.

volaswap

Писане by volaswap Сря Май 18, 2022 6:10 pm

Money написа:Невероятен срив на Walmart за два дена.

Ритейлърите повлякоха целия пазар.

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 672b8c10

Interesting back-to-back comments from 2 US retail juggernauts pointing to the same direction: slowdown of discretionary goods demand from inflation-squeezed consumers, at a time of elevated inventory levels at retailers, translating into margins hits (amplified by retailers own costs rise).

BBG comments on Walmart Q1 earnings release: "The squeeze of inflation on discretionary incomes is starting to affect what consumers buy. Because Americans were having to spend more on food, they cut back on clothing and home furnishings more than Walmart had expected."

Q1 for Target: "Food/gas inflation are drawing dollars away from discretionary/general merchandise, forcing aggressive discounting to clear out product.”

Good news is, equity markets had been pricing these developments for certain sectors (cf already harsh corrections of pure consumer discretionary stocks for example). Bad news is the severe reactions on Walmart and Target equities this week show that crowded defensive segments have not. No place to hide when the Fed gets tough?

Short furniture, REITs and Europe related stocks

volaswap

Писане by Money Сря Май 18, 2022 6:09 pm

Невероятен срив на Walmart за два дена.

Ритейлърите повлякоха целия пазар.

IPO - NYSE (daily chat) - Page 13 672b8c10
Money
Money

Писане by volaswap Сря Май 18, 2022 3:41 pm

Money написа:Туитър не ми харесва като компания. И дори да се пробвам да трейдвам, пак не бих натрупал голяма позиция в нещо, което не ми харесва.

Но пък за не мисля като трейдър... Имаме различни гледни точки.

I az ne harswam Twitter, ama Musk ne moge da izleze tuka taka. Towa ne bazar ili trjabva da plati dosta.

volaswap

Писане by Money Сря Май 18, 2022 3:38 pm

Сложна работа, според мене ще има надолу докато не видим ясни сигнали, че инфлацията значително спада. Иначе с тази висока инфлация Федът ще продължи да е ястребски настроен, съответно акциите ще вървят надолу.

Но мечите пазари имат и силни дневни скокове нагоре. Не очаквай пазарът да върви само надолу. А и в един момент може да обърне нагоре и да направим нов връх в края на годината, ако инфлацията тръгне надолу и започне да се очертава да няма рецесия в щатите.

Така че трябва се внимава с тайминга и трябват силни нерви. Аз не се пробвам с краткосрочни трейдове.  

пич написа:От тези нива, вече може ли да се дава късо, къде ще ги затварям ?
Money
Money

Писане by Money Сря Май 18, 2022 3:35 pm

Туитър не ми харесва като компания. И дори да се пробвам да трейдвам, пак не бих натрупал голяма позиция в нещо, което не ми харесва.

Но пък за не мисля като трейдър... Имаме различни гледни точки.

volaswap написа:

sto pak ne
Money
Money

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Страница 13 от 33 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 23 ... 33  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите